Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV’deki ‘Güldür Güldür’de oynanacak skeç öncesi, konu üzerine seyirciyle sohbetler yapılıyor. Skeçlerden biri ‘Call Center’ üzerineydi...
‘Çağrı merkezi’ olunca basit kalıyor sanırım, İngilizcesi daha bir cazip!
Oyun öncesi tiyatrodaki seyirciye mikrofon uzatıldı. Bir izleyici, telefonla banka işlerini halledilmesinin zor olduğunu, şubeye gitmenin çözüm olduğunu söyledi. Önlerden bir teyzemiz “Pazar günü kartınız çalındıysa ne yapacaksınız” dedikten sonra hikaye başladı.

DÖRT DEFA ÇALDILAR
Anlatırken kendisi de güldü; “Cumartesi de olabiliyor. Özellikle o günlerde çalınıyor. Sosyete pazarları oluyor. Orada bir şeylere bakarken cüzdanınız çalınıyor”.
Ali Sunal sordu: “Kaç kere geldi bu başınıza?” Cevap: “Tam üç kere.”
Sohbet daha bir derine indi. Sunal, “Peki çantamı, cüzdanımı çalıyorlar biraz daha dikkat edeyim demiyor musunuz?” diye sordu.
Edemiyormuş. Nedenini şöyle açıkladı:
“Telefonla konuşurken o anda ne oluyor bilmiyorum. Çantamda cüzdan yok telefonu koyarken.”
Konuşmaya dalıyormuş (büyük olasılık günlük dedikodular oluyordur), o sırada cüzdan gidiyormuş.

Haberin Devamı

CÜZDAN ‘ÇAL BENİ’ DİYOR
“Cüzdanım kırmızı, büyük” dedi sempatik teyze. “Çal beni diyor yani” diye cümleyi tamamladı Sunal.
Teyze esprinin gidişatını bozmadı: “Evet beni al diyor. Pazarın her tarafına yansıyor galiba. Hemen geliyorlar yanına ama şimdi iğneliyorum cüzdanı çantama. En azından çekince caydırıcı olsun diye.”
Ali Sunal durumu özetledi; “Siz böyle mutlu olacaksanız ben arada çaldırayım sizi...”
‘Güldür Güldür’ün konuyla ilgili oyunu bu yaşanan ‘doğaçlama’ sohbet, senaryodan sonra pek sönük kaldı.

SİYASİ CİNAYET ŞÜPHELİ MAÇ

TV Net’te ‘Komplo Teorisi’ programında Necip Hablemitoğlu cinayeti ele alındı. Şöyle bir iddia vardı:
“18 Aralık 2002 günü evinin önünde Ankaragücü-Galatasaray maçının oynandığı sırada, saat 20.30’da faili meçhul bir şekilde katledilmiş olması, bu cinayetin planlı olduğunu gösterir. Çünkü çoğu taraftarın Ankara’dan olsun, İstanbul’dan olsun stadyumda olacağı tespit edilmiş ve bu durum görgü tanıklarının olmaması veya olabildiğince az olması imkanını sağlamıştır.”
Komplo teorisinin geldiği yer burasıydı. Maç İstanbul’da oynanmıştı! O zamanlar adı Türkiye Kupası olan tek kademeli bir maçtı oynanan.
Ankara’da olsa hani bu ‘komplo’ düşünülebilirdi? Bu maçın aslında bir başka ilginç yönü vardı...

Haberin Devamı

İKİ KANAL YAYINLADI
Tek kademeli maçların yayın haklarını iki kanal birden alabiliyordu o tarihlerde. Bu maçta da Galatasaray yayın haklarını Show TV’ye, Ankaragücü de Kanal D’ye vermişti.
Yani aynı anda iki kanal birden yayınladı. Hatta Kanal D nin, Show TV’den 85 salise daha önce yayınladığı da iddia edilmişti maçı!
Komplo teorisi bu olmalıydı!

ARTI BİR HİSSELERİ ÇALIŞANLARDA

Enteresan öyküsü olan kanallardan biri Artı Bir. Kuruluşundan bu yana sıra dışı gelişmeler yaşadı. Bugün gelinen nokta şöyle:
Üç aydır maaşlar ödenmiyordu.
Can Dündar istifanın eşiğine geldi. Olay orada patlak verdi. Çalışanlar patrona 10 maddelik bir çözüm sundu. Kiralamadan satın almaya kadar bir dizi öneri paketi.
Kanalın sahibi Altan Ertürk ile çalışanlar arasında şöyle bir anlaşma yapıldı: Yüzde 51 kanal çalışanlarının, yüzde 49 Ertürk’ün hissesi olacak. Kanal, kurulacak bir vakıf tarafından yönetilecek.

Haberin Devamı

YENİ İSİMLER BAŞLAYACAK
Bu gelişmeler sonrası yeni programlar gündeme gelebilir. Ece Temelkuran, Çiğdem Anad, Doğan Akın gibi isimlerin “Gelip program yapabiliriz” dedikleri söyleniyor.