Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV, ana haber bültenini saat 18.15’e çekti. Yönetimin ‘izlenme oranlarından memnun’ olmadığı için bunu yaptığı söyleniyor. Şöyle son üç döneme baktım. Yani Ali Kırca’nın son dönemi, Erhan Çelik zamanı ve son olarak Ece Üner’in sunuculuğu...

37’NCİ SIRADAYDI
Ali Kırca, Show TV’den ayrılırken sunduğu en son bülteni 37’nci sıralarda... Burada nedenlerine girmiyorum.
Sonra Erhan Çelik dönemi başlıyor. Özellikle Ramazan Ayı yapılan bir saat değişikliğiyle (yani haberleri iftar sonrasına alarak) Show TV’nin uzun bir süredir görmediği ilk 10’nu görmeye başlıyor bülten. Totalde 7’ncilik ve 10’unculuk bu dönemde alışkanlık haline geliyor. Ramazan bitince diğer haber bültenlerinin saatine dönüyor ki bu normal.
Erhan Çelik’in, görevi Ece Üner’e devretmeden önce sunduğu son haber bülteni, 31.12.2013’te totalde 20’nci AB’de ise 11’inci oluyor.
Şimdi Ece Üner’le gelinen nokta; 1-8 Mart tarihleri arasında total seyircide ‘Show TV Ana Haber’ 20’nci sıra bandında görülüyor. Ece Üner, Habertürk’ten büyük kanala geldi. Tanınması, alışkanlık haline gelmesi öyle kolay olmaz. Bir yıl yetmez, çok ama çok daha fazlası gerekir. Unutmayalım alışkanlık için devamlılık şarttır.

Haberin Devamı

BİRAZ FİLM BİRAZ DİZİ

Show TV’den söz açılmışken; program prototipinde şimdilik bir değişiklik yaptı. ‘Eyyvah Eyvah’ ve ‘Recep İvedik’ ağırlıklı komedi filmleri arasına diziler serpiştiriyor şu sıralar. Üç gün dizi, dört gün film...
Şimdilik pazartesi günlerini çocuk filmlerine ayırmışlar. Fena fikir değil...

MESAJ PROGRAMDAN SONRA GELDİ

Belediye başkan adayları şu sıralar cep telefonlarını fena halde meşgul ediyor. Olur olmadık zamanlarda mesaj geliyor onlardan.
Cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 00.40’ta resmen, “Ne oluyor?” diye fırladık. O sessizlikte ‘bııım bıımm’ diye titreye titreye bir mesaj geldi. Aklına iyi şeylerin gelmeyeceği bir saat dilimi.
Açıp baktık, mesaj Binali Yıldırım’dan gelmiş.
Özetle “Bu akşam ‘Teke Tek’e katılacağım; beni izleyin” diyor. Program cuma akşamı olmuş bitmiş. Halkla ilişkilerde uzman olarak gösterilen Binali Bey’e buradan iletmek istedim. Bir gün sonranın programını mesaj geçiyorlar, bilginiz olsun!