Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Rüya' dizisi Show TV’de final yapacak. Öncesinde bir de ceza aldı; ‘Dizide aile içi ensest, tecavüze yer verilmesiyle, söz konusu yayın kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez’ hükmüne aykırı davrandığı için... 15 Ağustos ve 22 Ağustos tarihlerindeki bölümleriyle ilgili karar verilmiş. İzledim; Elif’i babası Faysal, inşaatçı Selami’ye zorla veriyor. Selami de Elif’i kaçırıyor. Bir evde rehin tutuyor ve elini kolunu bağlıyor. O karelerde özel bir durum yok. Bulut, onların yerini tespit ediyor ve kurtarma operasyonu yapıyor. Baskın sırasında bir sahnede Selami, Elif’in üzerinde. Cezanın haline bakarsak, dizide her türlü numara diz boyu, konuyu işleyişi sıradan. Oyunculuk, senaryo bildiğiniz yerli dizi.

SİZ EN İYİSİ BU İŞLERE GİRMEYİN

Bir de kötü adam Alaz var. “Benden çocuk yapmazsan, Bulut ölecek” diye görüntüler paylaşıyor. Metruk bir evde oluyor bunlar. Sonrasında onları, arabada görüyoruz
“Benden çocuğun olacak buna alış” gibilerinden diyaloglar var.

Haberin Devamı

Kadına dayak, tecavüz ve ensest ilişki, gündelik yaşamın bir bölümü, ‘su yüzüne çıkan’ bir bölümü ve ‘hasır altı’ edilen bir toplum fotoğrafı veriyoruz. “Bu yüzden çok fazla” diyerek ensest tartışması yapıyoruz.

Var mı yok mu kardeşim? Neyse RTÜK bir sahne de olsa, bir sözcük de olsa, bu konulara girilmemesini istiyor. Bir senaryoda bunlar olmalı mı? Adabıyla verilecekse, evet. Anladığım RTÜK, “Hiç bu işlere girmeyin” diyor.

Yeni sezon dizilere de bir uyarı (!)

EVLİLİK PROGRAMI OYUNCULARI İŞ YAPAR MI?

SİZ EN İYİSİ BU İŞLERE GİRMEYİN

Yayından kaldırılınca (ki tam kaldırıldığı söylenemez!) yapım şirketleri,
“Elimizdeki cevherleri dizilerde kullanalım” diyerek projeleri TV8’e sunmuş. ‘Evleneceksen Gel’i yapan Global,
‘Aşk-ı Roman’ı hazırladı. Sırada
‘Kısmetse Olur’u yapan Production
House’un ‘Gençlik Başımda Duman’ı var. Günlük dizi ve 85 dakika. Oyuncular, bu yarışmanın ‘kısmet arayanları.’ TV8; “İzleyici bu yarışmacıları seviyor ve onları izlemek istiyor” diyor. Senaryo da bu şekilde oluşturulmuş. Her gün izledikleri bu genç şöhret yolunda ilerleyen kardeşlerimizi, bir de dizi içinde görecekler. Güzellik ve manken yarışmalarından dizi oyuncusu olur da, evlendirme programlarından neden olmasın? Boy, pos ve endam
mevcut, hepsi aynı...