Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bazen beklemediğimiz bir anda, bir kanalda ilginç ayrıntılarla karşılaşmak

mümkün. World Travel Channel’de geçen hafta bir Ayşe Kulin söyleşisine denk

geldim.

Arkadaşım, gazetemizin ve basının değerli fotoğraf erbaplarından Ercan Arslan’ın ‘Şimdi Fotoğraf Zamanı’ programından bir kareydi. Çok güzel bir seri yaptı Ercan. Üç yıl önce ekrana gelmiş serinin tekrarları yayınlanıyor şu sıralar.

Aralarında Türkan Şoray’dan Zülfü Livaneli’ye kadar 19 isim İstanbul’u fotoğraflı bir yolculukta anlatıyor. Aralara da söyleşiler serpiştirilmiş. Tüm bölümleri izleme şansınız var kanalın sitesinde.

Haberin Devamı

Ayşe Kulin beni 70’li yıllara götüren bir yazarlık hikayesi anlattı. “Solcu olsaydım yazar olarak kabul görmek daha kolay olurdu” diyor.

‘O çevrenin içinde yer almıyordum’

“Yürüyen, itiraz eden, hapse atılan, hesap veren, kitapları yasaklanan çevrenin içinde yer almıyordum. Çünkü ben evlenmiştim, 4 tane çocuğum vardı. Onların arasında olacaktım. İster istemez solcu olacaktım. Herkes kendi gençliğinin modasını yaşar.

O zaman daha kolay olurdu. Bir direnç oldu. Bu da kim? Acaba ne yazmış da getirmiş? Gitsin evinde yemeğini pişirsin gibi bir tavır gördüm yıllarca.”

‘Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu’nu birden hatırladım ve Sevgi Soysal’ı bu sözlerin ardından.

Kırgınlık yanı sıra bir yaşananlara saygı da var Ayşe Kulin’in sözlerinde.

Yine de tartışmaya açık bir geçmiş zaman dilimini yansıtmış oldu yazar...

PED REKLAMI GİBİ JENERİK
Ev ahalisi ‘Adı Mutluluk’ dizisinin jenerik müziğine “Ped reklamını çağrıştırıyor” dedi. ‘Mutluluk neydi? / Gülümseten neydi?’ ve müzik ritmi anladığım, kadınlarda böyle bir çağrışım yapıyor. Ped reklamlarında kadının mutluluğu ‘ped ile ölçülür’ ya! Bakınız Nil Karaibrahimgil ‘Kız Gibi Yap’... Jeneriği bir de bu gözle izleyin!
RTÜK 130 RAPOR GÖNDERDİ
Seçim dönemindeyiz. 2014 yerel seçimlerde RTÜK 192 raporu YSK’ya göndermiş. 119’u değerlendirilmiş ve 110 ihlal tespit edilmişti. Genel seçim öncesi enteresan durumlar yaşadık! Ben bu seçim dönemi YSK’nın kafasının karışık olacağını tahmin ediyorum. RTÜK’ten şu ana kadar 130 rapor gönderildiğini duydum.
Bakalım YSK ne kadarına ceza verecek?