Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Songül karlı, ‘Su Gibi’ programıyla Fox’ta teyze abla hayranı yaptı kendisine. Sonra Esra Erol geldi. Hadi yerine demeyelim de kanalın tasarrufu böyle oldu...
Neyse mesele onların arasında. Songül Karlı, bildiği işin farklı bir haline el atıyor; ayrılanları barıştırıyor.
Programın adı ‘Eyvah Boşanıyor muyum?’... Ekip bugünlerde boşanmak üzere olan çiftler arıyor.

FORMAT Daha önce de denendi
Bu tip programların benzerleri oldu. Bu işleri yürüten sunuculardır. Songül Karlı dediğim gibi ‘mahallenin ablası’ durumunu izleyici gözünde sağlamıştır.
Fox TV’de ‘Gel Barışalım’ bundan üç yıl önce denenmişti. Kerem Alışık’la Ayşe Aral sunmaya başlamış. Sonra sorunlar çıkmış Kerem Alışık tek başına kalmış. Sonra püff.
TV EM kanalında Özlem Balcı ile denenmiş; ‘Özlem Balcı ile Gel Barışalım’ yapılmış. Baktım şu sıralar ortalarda yok.

TV her işe karışır durumda
Televizyonlar artık her şeye karışıyor. Adına da ‘gerçeğin şovu’ diyorlar. Müge Anlı cinayetleri çözüyor, “Ne kadar başarılı” diyoruz. Diyoruz da bu iş için polis teşkilatının olduğunu unutuyoruz mesela. Bunu eleştirmek için yazmıyorum. Dünyada böyle.
Sabah kalkıp yola koyulduktan sonraki her halimiz, ekranda program olarak karşımıza çıkıyor. Evlendirmek bunlardan biri. Eh boşanma işine de el atacak tabii ki. Sorunu olan bu programlara koşacak. Bu arada çaktırmadan karşımıza çıkacak uzmanlar da avukatlık, psikologluk ücretlerine güzel zamlar yapacak! Songül Karlı’nın sunacağı programın hangi kanala gideceği şimdilik belli değil.

Haberin Devamı

HD YAYIN NEREYE KADAR GİDECEK?

HD televizyonlar bitti, şimdi sıra ultra olanında. Depolarında teknoloji çok, uluslararası sermayenin. Ultra HD televizyonlar rafları kapladı bile. 4K çözünürlüler var. Sonra 8K çözünürlü yani HD’ye göre çözünürlülüğü 16 kat daha fazla olanı çıkacak. Bir bilene sordum bu iş nereye gider diye. şunları anlattı:
“Bir de 16K olanı var. Belki de 4K yayını görmeden üzerindekilere atlayabiliriz. Konu tamamen ekranların büyümesiyle ilgili. Bir noktada yüksek çözünürlüğe ihtiyaç olmayacak, çünkü televizyonun evde olabileceği boyut belli. İş, 3D ve halogram üzerinde ilerleyecek.”
Yani evde kullandığımız televizyonların teknolojik anlamda bir sonu var.

Haberin Devamı

TAKSİM’İ YİNE GÖRMEDİLER

Haber kanallarına baktım penguen yoktu. Türk müziği makamları vardı, paranın dedektifi vardı... Ana haber bültenlerine de baktım, göremedim.
“Ham görüntüleri yayınlamaya zamanları olmamıştır” diye düşündüm. Tık yoktu. Taksim’ de “İnternetime dokunma” diyen millet toplandı. Epey kalabalıktı. Polis tazyikli su sıktı; tantanası da bol oldu. Halk TV dışında rastlamadım.
Elimden geldiği kadar kanallar arasında zapladım. Gözümden kaçan varsa düzeltirim...