Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Vurulmayanı kalmadı. Büykü çoğunluk öldü. Derya (Deniz Baysal) da vurulmuştu. Onu öyle yerde görünce “Tamam, bu iş bitti!” dedik. Ama öyle olmadı, yeni bölümde birden karşımıza çıktı gayet canlı ve güzel bir görünümde... Ev ahalisi izliyor diziyi, garip bir çekiciliği var. Bazen çok sıradan olsa da sürükleyici bir hâli var, kabul etmek lazım. Son bölümde yeni bir aşkın ilk cümlelerini de duyduk. Yani Bahar bitti, yaşasın Derya.
Meşhur harita
Dizinin bölgemizle ilgili emperyalistlerin neler düşündüğünü anlatması ve Yavuz’un ‘Yedi düvel üstümüze de gelse biz ülkeyi yedirmeyiz mesajı içimize su serpti. Sami’ nin sözlerine göre ‘ Biz onu sevgili dostumuz deriz’ dedikleri tekerlekli sandalyedeki vatandaşın yanına giderler Dragan Ratkoviç’le. “Yeni orta doğu haritası için geri sayım başladı” sevgili dostun sözleri. Sami “Kafanızda nasıl bir harita var?” diye sorar. “Orta doğuda pek çok devlet parçalandı, diğerleri de müttefikimiz oldu. Yola taş koyan tek ülke Türkiye.” Her şeyi yapın diyor bu vatandaş, “Gerekirse radikal örgütü tekrar devreye sokun” dediği de muhtemel IŞID oluyor. Sonra hayalindeki haritayı görüyoruz. Güneydoğu Van Gölü de dahil tümden gitmiş. Bu ve benzer haritalar çok yayınlanıyor. Yüzyıllık bir hikaye hatta. Ev ahalisi yine de gösterilmese daha iyi olur görüşünde. Çünkü bir nevi ‘alıştırılmak’ durumu söz konusu olabilir diye düşünüyorlar. Bir de sanırım ekip özlemiş diziyi. Arka arkaya olaylar, bir türlü bitirmek bilmediler.

YASAK ELMA’YI NASIL İZLEMEK LAZIM?
Oyunculuk şöyleydi, senaryo böyleydi diyerek izlememek gerekiyor. Yeni sezonda kendi kendisiyle dalga geçen bir dizi olarak algılamakta fayda var. Öyle olunca izlediğiniz her karenin bir anlamı oluyor hiç rahatsızlık hissetmiyorsunuz. Mesela Alihan’la Zeynep’in bundan böyle romantik sevgili olmaları mümkün değil. Çünkü ipin ucu öyle bir kaçtı ki senaryo bir araya getirse bile, bizi inandırma şansı yok. Önerim bu gidişata göre Zeynep’in peşindeki mafya kardeşimizle dünya evine girmesi. Böylesi bir durum diziye yakışır. Sakın bir hata yapıp, tekrar Alihan’la Zeynep arasında romantik bir durum yaratmayın. İş işten çoktan geçti!