Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Salı akşamı Star Ana Haber Bülteni’nde Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘Jaguar’lı öğrenci’ye ilişkin gazetecilerin sorduğu soruya verdiği cevap yer aldı. Metinde ‘Jaguar’ marka araba belirtilmişti. Yazılı basında çıktı. Ama haber bülteninde yoktu. ‘Bip’lendi. Uğur Dündar, Cumhurbaşkanı ve izleyiciden özür diledi. Nedeni RTÜK. ‘Gizli reklam’ yaptılar diye ceza almamak için böyle bir yöntem uyguladıklarını söyledi Dündar. RTÜK’e göndermeydi.

TRT SPOR KARŞILAŞMALARINI HANGİ KANALDAN VERİYOR?
Kurum canlı yayın spor karşılaşmalarını hangi kanalından vereceğini resmen şaşırdı. Şimdi TRT 3 var, yarı meclis yarı spor kanalı. Ama bu yetmiyor. Mesela bu akşam Türkçesi TRT 6, Kürtçesi TRT Şeş’te Denizlispor-Gaziantep Ziraat Kupası maçı var (17.55). Bu kanal Kürtçe yayın yapıyor. Daha önce de benzer bir yayın yaptılar, ortalık karıştı. Bu kanal özel bir kanal. Ziraat Kupası maçının ne işi var? Peki Fenerbahçe’nin Avrupa Şampiyonlar Ligi Kadınlar Voleybol Karşılaşması’na ne demeli? O maçı da TRT Türk verdi. Kanal açmak başka, bu kanalların ne yayınlayacağına karar vermek başka. Yoksa durum aynen yukarıdaki gibi olur! İzleyici de neyi nerede seyredeceğini bilemez...

Haberin Devamı

REHBERİM

“GÜMRÜK’TE YOLSUZLUK VAR” DEDİ, DİNLEYEN OLMADI
Bu akşam ‘Kozmik Oda’da eski Gümrük Başmüfettişi Necati Can son günlerde tekrar gündeme gelen ‘gümrükteki yolsuzluklar’la ilgili konuşacak. Kimdir Necati Can? Bizim Nedim Şener, 2000 yılında gazetemizde, ‘Soruşturan Kazaya Uğruyor’ diye bir haber yapmıştı. “Hayali ihracatı soruşturduğu için tehdit alan Gümrük Muhafaza Başmüdürü Mehmet Yıldırım, Ankara’da otomobil altında can verdi.” Şener, Necati Can’la bu konuyu konuşmuştu. Haber şöyle devam ediyordu; “Hayali ihracat zincirinde müfettişlerin öldürülmesine varan sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi. Halen gümrük müşavirliği yapan Can, hazırladığı özel raporları Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na göndermesine rağmen hiçbir önlem alınmadığını savundu.” 1998-1999 yıllarıydı o raporların verildiği tarihler. 2011’e geldik. Can, bu akşam canlı yayında. Bakalım neler anlatacak? (TRT HABER / 23.00)

Haberin Devamı

TURAN OFLAZ İLE MERAL OKAY KARŞILAŞTIRMASI
Necef Uğurlu son zamanlarda televizyon dünyasına uzak olsa da ismi bilinen bir senaryo yazarı. Yani bu işi bilenler listesinde. ‘Dördüncü Kuvvet Medya’ sitesinde de yazıyor. Meral Okay’ı eleştirmiş. Bu kimliğiyle eleştirme hakkı var. Oyun yazarı Turan Oflaz’la karşılaştırmalar yapmış yazısında zaman zaman. “Ne yazık ki, dizinin çok zayıf olan dili ve diyalogları, ‘Nerede IV. Murat, nerede Turan Oflazoğlu’ dedirtti’ (...) Tudors’da tarih ve edebiyatın sağduyusu birbiriyle zıt gitmiyordu. Dizinin dilindeki edebiyat ve şiir, hikayenin geçtiği döneme uyuyordu. Oflazoğlu’nun IV. Murat’ı için de aynı şeyi söyleyebiliriz. ‘Muhteşem Yüzyıl’daysa Sayın Meral Okay’ın zekasına yaraşır, etkileyici bir dil yok. Vakit yoktu herhalde.”
Meral Okay bu akşam Cengiz Semercioğlu’nun ‘Full Ekranı’nda bir kere daha diziyi anlatacak. Bilmem bu eleştirilere de cevap verir mi? Diğer konuklar Barış Falay ve Tayfun Güneyer. (STAR / 00.45)

Haberin Devamı

YÜXEXES; ADI VAR SADECE
Bir hatamı da düzeltmek istedim bu vesileyle. Televizyonda rock müziğin ‘kült’ programı Yüxexes uzun bir zamandır Güven Erkin Erkal’sız devam ediyor. Ben de atladım. 27 Ekim 2010’da bitmiş. İpek Atcan sunuyor. Ama bu şöyle bir şey; 32. Gün’ü Mehmet Ali Birand yerine bir başka ismin yapması gibi. Bazı programlar hazırlayan ve sunanlarıyla yaşar. Dream’ciler ile ne olup bitti onu bilmem. Ama ‘Yüxexes’ her daim Güven’le bütünleşmiştir. Keşke başka bir adla yapılsaydı da biz de anılarımızla yaşasaydık... (DREAM TV / 22.00)