Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İskandinav folklorundan taa bu diyarlara uzanan bir laf Trol. Bizde, tweet dünyasının vazgeçilmezi oldu. Bir program var, ‘Trol Avcısı’. Formatta internet ortamında tacize uğrayan vatandaş, programa başvuruyor. Ekip bunu yapanı buluyor ve kurbanıyla yüzleştiriyor. İsveç de bu isimle ününe ün katmış, Danimarka ve Hollanda RTL5 kanalı yapmaya başladı. Bu işleri ülkenin en ünlü polis muhabiri Peter R. de Vries çözüyor.

Bizde Zekeriya Öz

Valla kaçmasa bu işi iyi yapardı diye düşündüm. Çok ünlü bir savcıydı hem karizması da yerindeydi!

Haberin Devamı

Bu haber bülteni bizde olmaz

İspanya’nın en çok izlenen haber bülteni bir siyasi mizah, ‘El İntermedio’ (Ara müziği, perde arası). “Haberleri izlediniz (haber bültenlerini kastediyor) şimdi gerçekleri söyleyeceğiz” diyerek El Gran Wyoming girişi yapıyor. Wyoming televizyon sunucusu, oyuncu, mizah yazarı... Benzeri sanırım, Türkmax kanalında ‘Heberler’ diye yapıldı. 2013 yılında (yaklaşık 3 yıl devam etti) sona erdi. Metin Uca’nın ‘Günaydın Türkiye’si günlük haberlerin siyasi mizahını yapıyordu. Bugün hiçbir televizyon kanalında ‘politik hiciv’ içerikli bir program yok.
Kanal D’de ‘Koca Kafalar’ çaktırmadan bu kulvarda yürüdü. O da kuklalar! Peki yapılsa? Böyle bir donanımda (hem ekran karizması hem siyasi duruşu itibarıyla) şu an biri var mı bizde, bilemiyorum. Ekranda dayanır mı o ayrı bir konu.
HOMELAND NE İLE İLGİLENECEK?
‘Homeland’, 4 Ekim’de 5’inci sezonuyla ekrana geliyor. Ana temaları ‘İslam devleti’, Edward Snowden’ın sızdırdığı bilgiler, Charlie Hebdo baskını ve Putin... Gelen bilgilere göre bir bölüm Rusya’da geçecek. “Putin ne yapmak istiyor?” diye soracak dizi. Bu sezon merkez Berlin. ‘Eski doğu bloğuyla batının, Doğu Avrupa’nın ve Müslüman dünyanın yol kavşağı’ olarak nitelendiriliyor Berlin... Pakistan’dan ayrılan (!) Carrie artık CIA için çalışmıyor. Özel bir güvenlik şirketinde görevli. Geçmişi her daim peşinde. Saul (Mandy Patinkin) Almanya’ya yerleşiyor. ‘Carrie’ye geçmişini nereden geldiğini hatırlatacak.
İstanbul’a geleceklerdi!
4’üncü sezonda (geçen yıl) Pakistan gizli servisiye Taliban bağlantılı olduğu dile getirilmişti. Pakistan bu işe çıldırmıştı. Hiçbir ülkeyi ‘kendi topraklarında’ çekmediler. Mesela Pakistan’ı Güney Afrika’da çektiler! İsrail’i kullandılar çekim mekanı olarak. Suriye savaşı çıkınca oradan Fas’a geçtiler. İran’a kara para operasyonuyla ilgili bölüm için İstanbul’a gelmek istediler. İstenmediler!
Yerlisi çekilecekti
Medyapım ‘Homeland’ın yerlisini çekecekti. Proje üzerinde çalışmalar da başlamıştı. Sonra rafa kalktı sanırım. ‘Homeland’in gerçeğini biz izliyoruz her akşam!