Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu uyarlama işini sevdik. Başarılı örnekleri de oldu. Hatta orijinalinden daha fazla ilgi görenleri var. ‘Kadın’ dizisi mesela orijinalinin önüne geçti, kendi başına İspanya’da en çok izlenen dizi oldu. Süreç Film sahibi Ali Gündoğdu’nun deyimiyle, “Senaristlerin eline güzel bir doküman sunuyor” uyarlama işleri. Bu sene iddialı yapımların büyük bölümü ‘Kore uyarlaması’ oluyordu. Artık İngiliz yapımları yavaş yavaş daha fazla sayıda ekranda gözüküyor.

‘Rüştünü ispatlamış dizi’

ITV ve Soundance TV ortak yapımı İngiliz ‘Liar’ uyarlaması, ‘Yalancı’ olarak ekrana gelecek. Burçin Terzioğlu ve Salih Bademli başrollerde... Ali Gündoğdu; “Rüştünü ispatlamış bir proje. Bademli ile Terzioğlu çok iyi bir uyum sağladılar” diyor. Merakla beklenen projelerden biri.

Haberin Devamı

Bu işin uzmanı

Medyapım ve MF, uyarlama işlerin uzmanı yapım şirketleri... BBC yapımı ‘The Split’ uyarlaması ‘Ayrılık’ dizisi çekiyorlar. Hukuk yapımı. Boşanma davalarına bakan birbirinden farklı karakterde üç kız kardeşin 30 yıl sonra babalarıyla karşılaşmaları ve hayatların değişmesi hikayesi anlatılıyor. ‘Yalancı ve Mumları’ olarak çevrilen Güney Kore işi ‘Mistress’ var. Dört kadının hikayesi... Bir Med Yapım işi. Ay Yapım da uyarlama işine giriyor. Meşhur ‘Hanedan’ dizisinin yerli hali yapım şirketinin projelerinden biriydi. Hayat geçirilememişti, yeni sezonda netleşiyor.

Liste uzun

Bir Kore dizisi ‘Marriage Contract’ ın yerli uyarlaması ‘İkimizin Sırrı’ da sezonu bekliyor. Aras Aydın ve Leyla Feray başrollerde. Bir de gördüğüm Limon Yapım ‘Your Honor’ dizisinin uyarlaması; oğlunun kurtarmak için adalet ve duyguları arasında sıkışan hakimin hikayesini anlatıyor.