Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’den bu yıl iddialı bir dizi geliyor; ‘Yargı’... Projeyi senaristi Sema Ergenekon’la konuştum.

Dürüst savcı, isyankâr avukat

“Ilgaz (Kaan Urgancıoğlu) dürüstlüğüyle nam salmış bir savcı. Ceylin (Pınar Deniz) ise babasının uğradığı haksızlık sonucu, isyan eden, kural tanımaz ve inandığı değer ve doğrular uğruna sınırlarını zorlayan, ipten adam alan cevval bir avukat.” Böyle tarif ediyor Ergenekon dizinin ana karakterlerini. Savcının kardeşi cinayetten gözaltına alınıyor. Bu olay Ceylin ile Ilgaz’ın yollarını kesiştiriyor.

Haberin Devamı

İki yıl çalışılmış dizi

Bizim dizilerin başvurduğu ve bana göre pek ‘inandırıcı’ sonuçlar alamadığı karakterler savcı ve avukat. Genelde meslek sahibi kartiviziti bizde bir süre gidiyor, sonra aşk meşkle karışıp unutuluyor. Ergenekon’a bunu sordum, şu yanıtı aldım: “Emniyet ve adliye dünyası tamamen gerçekçi bir düzlemde kuruldu. İki yıllık bir geçmişi var projenin. Ağır ceza duruşmaları, emniyet ziyaretleri, hukuk bürosu gezileri, dünya drama örneklerinin incelenip izlenmesi, şaşırtıcı gerçek vakaların saptanıp, bölümlerde kullanılmak üzere arşivlenmesiyle geçen koca iki yıl. Ayrıca yazılan her senaryoyu; bir asayiş şube müdürü, bir narkotik şube müdürü ve bir olay yeri inceleme uzmanı okuduğu gibi; iki avukat ve bir psikolog da değerlendiriyor.” Peki aşk?

Ilgaz, Ceylin’in evreninde dolaşınca...

“Ve tabii ki Ilgaz, Ceylin’in evreninde dolaşmaya başlayınca, esneyemediği için kırıklarla dolmuş ruhunu fark edip, değişirken aşka tutuluyor. Ceylin ise Ilgaz’ın evreninde ilk kez hırçınlığını törpüleyip, güven duymayı ve teslim olmayı aşkla deneyimliyor. Ama bu iki karakterin aşklarındaki zorluğun tek nedeni zıtlıkları değil. Ortada dağ gibi yüksek, uçurum kadar derin imkansızlıklar da var. Ama ne olduğunu bölüm sürprizi olarak saklayalım.” Sema Ergenekon yapımı böyle özetliyor.