Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TV 8’de ‘Magazin 8’ hoş bir iş yapmış. Yeşilçam filmlerinde gelinlik önemli bir aksesuardır. Filmlerin, senaryolarının vazgeçilmezi. Modacı Raşit Bağzıbağlı yorumlamış. ‘Ezo Gelin’de Fatma Girik’in pembe gelinliği, ‘Gırgıriye’de Gülşen Bubikoğlu’nun gelinliği. “Önden düz arkadan volanlar var. Şu an bile trend olur” diyor modacımız.

Emel Sayın gelinliği moda

Emel Sayın’ın ‘Gülistan’ filminde giydiği gelinlik yeniden moda olmuş. Raşit Bey, “Çiçek aplikleri çok moda” diyor. Gelinliği tamamlayan en önemli aksesuar olarak eldivenleri gösteriyor.

Haberin Devamı

O gelinliği ünlü tasarımcı taklit etti!

1972 yapımı ‘Sev Dedi Gözlerim’ filminde Selma Güneri’nin giydiği gelinliği Bağzıbağlı; “Türk sinemasının en kusursuz gelinliği” ilan etti.

“Klasik bir gelinlik. Üzerinden 44 sene geçmiş. Ama 50 senede geçse, bu gelinlik bu unvanını koruyacak” dedi ve ekledi, “Selma Hanım’ın giydiği o gelinlik. Bugün dünyaca ünlü bir tasarımcının yaptığı gelinliğinin aynısı. Görünce bende şok geçirdim.”

EKRANDA BİR KOMEDİ DAHA BİTTİ

Ekranda espri az, komedi var ama yok! Mizahın ‘siyasi’ tarafı hiç yok.
Ekran komedisinin geriye kalanındaysa, ‘derinlik’ yok. Böyle olunca ekran özellikle 2000’li yılların ikinci yarısından sonra komedide iflas bayrağını çekti. ‘Güldür Güldür Show’ işte çöldeki vaha biraz.
Onun için ekranda mizah, komedi sinyali geldiğinde destekliyorum.
‘Görevimiz Komedi’ de böyle oldu. Önce stüdyoda skeçlerle güldürmeye çalıştılar, olmadı. Sunucu değişti, gişe yapan oyuncular geldi, yine olmadı. Hatta bence hoş bir değişiklik, skeçleri kısa filmler şeklinde verdiler ama yine olmadı. Bu son hali aslında işi götürebilecek kıvama gelmişti. Peki neydi eksiklik? Senaryolar ve oyuncunun hazırlanmasındaki yetersizlik. Zaman kısıtlıydı belki. Pes etmek yok. Yeni projelerden mutlaka çıkacak ümidiyle!

FESTİVALLERİ CANLI İZLEMEK İSTEYENLERE

Benim için çok iyi oldu. Dünyaca ünlü müzik festivallerini canlı izlemek. Tesadüfen bir basın bülteninde denk geldim. Sonra izlemeye koyuldum. Sizlere de öneriyorum; Redbull TV. Merkezi Avusturya. Burada bulunan dijital ekip tarafından yönetiliyor. Haziran ayında dünyadaki altı büyük festivali yayınlamaya başladılar. Selda Bağcan’ın sahne aldığı Primavera da bunlardan biriydi. Şu an Danimarka’daki Roskilde yayında. Önümüzdeki dönemlerde Lollapalooza, Bestival ve Austin City Limits festivallerinde, Lana Del Rey, The Cure, Red Hot Chili Peppers ve Radiohead’i canlı izleyebilirsiniz. Bilginize...