Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Zeytin Tepesi’, bol entrika, az kullanılmış yüzler, kasaba, zeytinlikler, çiftlikler, tablo gibi çekimlerle ‘yeni reyting sistemi’ içinde kendisine yer bulur mu?
‘Zeytin Tepesi’ ilk bölümde “Bende malzeme çok” mesajını verdi. Tarık, Akın, Ragıp erkek tarafındaki kötüler. Diğer yanda üç kız kardeş; Deniz, Suna, Yıldız var.
Eh yan roller de kendi çapında entrika deposu.
Mesela ‘sır gibi’ anne, sır gibi cinayet; komiser var, bir işler çeviriyor, onun yardımcısı bir şekilde çomak sokacak belli...
Cunda’nın güzelliğiyle, ‘Dallas’ sosunda ‘Zeytin Tepesi’... Petrol yerine zeytin var...
Baştaki soruya gelelim: Yapım, dokuz taksitle alışverişten şikayetçi dizi izleyicisini memnun eder mi? Bilmece bulmacası fazla olmadan ‘merak’ dozunu ayarlarsa eder.
Peki ben izler miyim? “Ne olacak bakalım” diye gittiği yere kadar izlerim...

Haberin Devamı

SAVCI’DAN MESAJ: PROJELER DURDU

Hürriyet’te Cengiz Semercioğlu yazdı, Tim’in CEO’su Timur Savcı, sektörden bir süreliğine çekilme kararı aldı diye.
Ben de arayıp Savcı’ya sordum.
“Her şey yolunda ve iyiyken sakince bir karar verdim. Bu sadece bir ‘mola’ diyebiliriz. Yeniden heyecanlanmak, kendime biraz vakit ayırmak, rutinden kurtulmak ve işime duyduğum sevgiden ötürü ara vermek istedim. Çok mutluyum ve bir yorgunluğum yok. Yani inzivaya da çekilmiyorum.”

KÖSEM SULTAN İPTAL
Önümüzdeki yılın en çok konuşulan işlerinden biri olmaya adaydı ‘Kösem Sultan’ dizisi. Hatta bu rolü Meryem Uzerli’nin oynayacağı bile konuşuluyordu. Karar bu projeyi de etkiledi tabii ki.
Savcı, “Yeni sezonda yeni dizi yapmayacağım. ‘Kösem Sultan’ da dahil buna. Eylülde mola başlıyor. Sonrası duyguma, heyecanıma bağlı” dedi.
Bu satırlar çıktığında birçok yorum yer alacak. Ben hiç bir yorumda bulunmadan, sadece bu kararı alan Timur Savcı’nın kendi ağzından duygularını naklettim.

MURAT ALTAY’IN İSYAN LİSTESİ

‘Kızılelma’da genç ajanımız Murat Altay isyanda. Bu hali teşkilatın İstanbul birim başkanı Meryem Kadoğlu’nu üzüyor. Odasına çağırıyor ve soruyor...
İşte Murat’ı çıldırtan ülke hali:
“Çok terliyoruz, az yol alıyoruz; lordlar petrol planı yapıyor, ölen biz oluyoruz; Türk lirası dolardan daha pahalı, adı çiçek böcek olan bir otomobil markamız yok, G8 ülkelerine bizi almıyorlar ve hatta Allah’ın belası Dünya Kupası’na gidemiyoruz...”
Bunlar kanına çok dokunuyormuş... Peki çare nedir?
Eh, onu da Meryem Kadıoğlu söylüyor: “Çare Kızılelma’da’... Yani özetle böyle diyor.
Hikaye uzun, onu ayrıca konuşuruz... Dizimizin özeti geçen bölümde bizlere sunuldu. Ara ara yine ‘ajitasyon’ çekerler... Özet bu...