Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

'Cesur ve Güzel’, bir intikam hikayesinin ortasında yaşanan zor bir aşkı anlatıyordu. Bu hafta 32’nci bölümde final yaptı. Her ne kadar Cesur’un Tahsin Korludağ’la hesaplaşması olarak başladıysa da, ardından diğer karakterlerin de sırları birer birer ortaya çıktı ve başka hesaplaşmalar gündeme geldi.

İntikam, aşkı gölgeleyen bir örtü gibi. Masalsı bir aşk da anlatsanız hep geçmiş hesaplaşmaların gölgesinde kalıyor. Final bölümü, aşk sahneleri isteyen seyircileri de giderayak tatmin etmeye çalıştı. Cesur ve Sühan’ın romantik birçok sahnesi
flasback’lerle gösterildi.

Haberin Devamı

Hep acımasızlığı ve kötülükleriyle yer alan Tahsin Korludağ, nefret ettiği Cesur’la aynı tarafta durdu ve hatta onu korudu. Gerekçesini de ona yazdığı bir mektupta anlattı. Torununu babasız bırakmamak için kendini feda ettiğini, yaptığı kötülüklerin bedelini kendine ödeteceğini söyledi. Hikayenin en kötü karakteri Rıza ve Tahsin Korludağ birbirini öldürmeye çalışırken, teknede havaya uçtular. Son ana kadar heyecan devam ederken, sonunda kötüler kaybetti ve aşk kazandı.

Yönetmen Ali Bilgin, masalsı aşk hikayesini başarılı bir şekilde ekrana yansıtarak ‘20 Dakika’ ve ‘Medcezir’ dizilerinden sonra kariyerinin yükselen ivmesini devam ettirdi. Kıvanç Tatlıtuğ, Cesur karakteriyle oyunculuğunun olgunluk dönemine girdiğini gösterdi. Yine Tuba Büyüküstün rolünden beklenenin hakkını verdi. Hikayeye sonradan dahil olan Yiğit Özşener, psikopat katil Rıza rolüyle sakin ve kötü karakteri başarıyla canlandırdı. Deneyimli oyuncu Tamer Levent, Tahsin Korludağ için daha ilk bölümde biçilmiş kaftan olduğunu hissettirdi.

Çok konuşulan dizilerin birer birer final yaptığı bu hafta bir hikaye daha bitti. Herkesin emeğine sağlık...

Teşekkür...

‘Cesur ve Güzel’ final bölümünde, yeni çıkan ‘Leydi’ adlı romanıma da yer verdi. Sühan aylarca yoğun bakımda uyurken en yakın arkadaşı Şirin, ona romandaki şövalyenin belki de bir daha asla kavuşamayacağı aşığına yazdığı mektubu okudu. O sırada Cesur, Rıza’nın peşindeydi, ya ölecek ya da öldürecekti. O anlarda Sühan’da birden yaşam belirtisi ortaya çıktı. İlerleyen dakikalarda da mucizevi bir şekilde bitkisel hayattayken doğum gerçekleşti. Ne diyelim bu da aşkın mucizesi olsun. Diziyle kitabı buluşturan tüm ekibe teşekkürler...

Haberin Devamı

DİZİLER NEDEN MUTLU SONLA BİTER?

Bu sezon finalleri genelde mutlu sonla bitti. Haziran ayı aşıkların kavuşması ve düğünlerle doluydu. Peki neden diziler ve filmler mutlu sonla biter?

Seyirci en başta ana karakterle özdeşleşir, bir anlamda kahramanın yolculuğuna eşlik eder. Onunla birlikte
sever, nefret eder, meraklanır, mücadele eder ve savaşır.

‘CESUR VE GÜZEL’İN FİNALİ NEDEN ŞAŞIRTTI


O andan itibaren de kazanmasını ister. Kahraman kazanır, düşmanını yener, sevdiğine kavuşur, amacına ulaşırsa seyirci de aynı tatmini yaşar. Eğer karakterler kaybederse, sevdiğine kavuşamazsa, düşmanına yenilirse seyirci rahatsız olur, tatminsiz bir ruh haliyle kafasında hikaye hep eksik kalır.

İşte bu yüzden sadece bizde değil, tüm dünyada hikayeler mutlu sonla biter. Mesela

‘CESUR VE GÜZEL’İN FİNALİ NEDEN ŞAŞIRTTI
defalarca izlenen ve bir türlü doyulmayan Yeşilçam filmleri mutlu sonla bitenlerdir. Bu sezon ‘Anne’de Şule, Cengiz’i öldürdü. Melek onu en mutlu şekilde büyütebilecek Zeynep’le kaldı. ‘Hayat Şarkısı’nda kötüler ya öldü ya da iyi oldu. Hülya, Kerim’i affetti
ve bir düğünle mutlu sona ulaşıldı. ‘Cesur ve Güzel’de kötüler öldü, sevenler kavuştu.

Haberin Devamı

‘İçerde’ de adalet yerini buldu. Celal hapse düştü, Yılmaz Kardeşler birbirleriyle buluştu ve aile birleşti. İyiler ve onların yanında olanlar kazandı.

Diziler tasarlanırken genelde sonları belirlenmez. Odaklanma finalden çok, finale giden yolu nasıl daha çok izlenir kılmak üzerinedir. Biraz yolda belli olur yani. Yukarıda anlattığım sebepler dışında, mutlu sonların birbirini etkilediğini de düşünüyorum. Çünkü iyilik bulaşıcıdır. Herkese mutlu bayramlar...