Cadde SOFRALARA YENİ LEZZET

SOFRALARA YENİ LEZZET

09.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

SOFRALARA YENİ LEZZET

SOFRALARA YENİ LEZZET
Sosyal medyanın fenomenleri ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, bugün Milliyet Cadde okuyucuları için Stracci, Risotto Ai Funghi ve Zuccotto tarifi verdi. Sofranıza renk katacak değişik lezzetler, en pratik tarifleriyle sizlerle buluşuyor

Haberin Devamı

Risotto Ai Funghi (5 Kişilik)

Malzemeler:
- 5 adet soğan
- 400 gr. kültür mantarı
- 2 su bardağı pirinç (Baldo)
- 70 gr. parmesan peyniri
- 1lt. et suyu
- 75 gr. tereyağı
- Zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları soyun ve ince kıyım (piyazlık) doğrayın. Mantarları soyun, ince kıyım doğrayın ve parmesanı rendeleyin. Bir tencerenin dibini zeytinyağı kullanarak örtün, soğanları ilave edin ve rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkayıp süzdürdüğünüz pirinci tencereye koyun. Pirinç kavrulduğunda et suyundan bir su bardağı tencereye ekleyin. Pirincin suyu azaldıkça ikişer kepçe olmak suretiyle et suyundan azar azar ekleyin, ara sıra karıştırın. Üç kere bu işlemi yaptıktan sonra mantarları ekleyin. Et suyu bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Maydanozları ince kıyım doğrayın ve tencereye ekleyin. Ocağın altını söndürün ve tereyağını, tuzu, karabiberi ve rendelediğiniz parmesanı ilave edip, iyice karıştırın. Servis tabağına alın, maydanoz ve parmesan peyniri ile süsleyip, servis edin.

Haberin Devamı

Stracci (16 Kişilik)

Malzemeler:
- Hamur için:
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- 10 ml. zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 60 ml. soğuk su
Dolgu için:
- 400 gr. domates suyu
- 300 gr. dana kıyma
- 150 gr. füme peynir
- 1 adet soğan
- 1 sap kereviz
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pecorino peyniri (rendelenmiş)
- Tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber

Hazırlanışı:
Soğan, havuç ve kerevizi soyup, doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile sebzeleri kavurun, dana kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ayrı bir tavada domates sosunu zeytinyağıyla kavurun, tuz ve karabiber ekleyin. Ardından domates sosunu et sosuna ekleyin ve 40 dakika pişmeye bırakın. Sosun bir kısmını kenara ayırabilirsiniz. Hamuru için yumurtaları un, yağ, soğuk su ve tuzla iyice karıştırın. Krepe benzer bir hamur elde edince, tavada pişirin. Küp küp doğradığınız füme peynir ve kıymalı sostan ekleyin. Straccileri sarın ve fırın tepsisine dizin. Bol tereyağı ve iki yemek kaşığı pecorino serpin. 200 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin. Servis ederken ayırdığınız sosu üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun! Buon appetito!

Haberin Devamı

SOFRALARA YENİ LEZZET

Zuccotto (8 Kişilik)

Malzemeler:
- 350 gr. kedidili
300 ml. espresso
İç dolgu için:
- 400 ml. krema
- 100 gr. pudra şekeri
- 500 gr. mascarpone
- 15 ml. espresso
Kaplama için:
- 300 ml. krema
- 80 gr. pudra şekeri
- 50 gr. toz kakao

Hazırlanışı:
Tatlınız hazır olduğunda çıkarmanızı kolaylaştırmak için 20 cm. çapında bir borcamın iç kısmını streç filmle sarın. Kedidillerini soğuk kahveye batırarak ıslatın ve kalıba dizin. Başka bir kapta 100 gr. pudra şekeri ve kremayı çırpın. Krem şantiyi alttan yukarı hareketlerle mascarpone ile yavaşça karıştırın. Bu kremaya aromatik bir tat vermek için
15 ml. espresso ekleyin. Kremanın yarısını kedidillerini dizdiğiniz kalıba dökün ve düzleyin. Tekrar kahveye kedidillerini batırın ve bir kat dizin. Daha sonra krema aşamasını tekrar uygulayın ve üzerini tekrar kedidili ile kapatın. Kremanın sertleşebilmesi için 4-5 saat buzdolabında bekletin. 300 ml. krema ve 80 gr. pudra şekerini çırpıp, kremşanti hazırlayın. Kalıbı ters çevirin, zuccotti’yi kalıptan ve streçten çıkarın. Hazırladığınız krem şantiyi her yere eşit şekilde sürün ve üzerine toz kakao serpin.