Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz yıl kara bulutların çok yakın mesafede dolaştığı Başkent Ankara, bu yıl sonunda daha dinamik... Büyükelçilerin Noel davetleri art arda devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Fransa Büyükelçiliği’nde film gösterimi
yapıldı. İlgi alanıma girdiği için, büyük bir istekle gittim.

‘Le Sens de la Fete’ (Eğlencenin Anlamı) isimli film, 30 yıldır catering firması işleten Max’in başından geçenleri konu alıyor. Yıllarca festival ve düğün gibi büyük organizasyonları yönetip, şimdi 17’nci yüzyıldan kalma bir kalede gerçekleştirilecek olan Pierre ile Helena’nın muhteşem düğünü için hazırlanmaktadır. Gerekenleri büyük bir titizlikle yapar fakat her şey felakete ve kaosa sürüklenir. Restoran işletmeciliği ve aşçılık gibi meslekler, Fransa’da çok önemli.

Haberin Devamı

‘BAŞKENT’TE YIL SONU ETKİNLİKLERİ

MARKA FESTİVALİ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ankara Marka Festivali’ne ilgi, yoğundu. Festival, güzel organize edilmişti. İzzet Çapa’dan Emre Ergani’ye kadar pek çok ünlü isim Ankara’ya akın etti. Bu marka isimler, uzman oldukları konularda, deneyimlerini ve bilgilerini paylaştı. Ödül dağıtımında, ‘tanınmış marka’ tanımından uzak bazı firmalara ‘Başkent’in En İyi Markası’ ödüllerinin verilmesi, festivalin güvenilirliğine biraz gölge düşürdü.

BÜYÜKELÇİ ERÇİN’E VEDA

Son yıllarda ticaret hacminin giderek arttığı en önemli ülkelerden olan Güney Kore’ye, çok yetenekli, ilişkileri katlayacak düzeyde bilgili, deneyimli ve girişken Büyükelçi Ersin Erçin’in atanması, o ülkeyle yakın ilişkileri olan herkesi memnun etti.

‘BAŞKENT’TE YIL SONU ETKİNLİKLERİ

ÜNLÜ FOTOMODEL

Roma’da yaşayan dünyaca ünlü fotomodel Salla Bergström, geçtiğimiz hafta Ankara’daydı. Hukuk profesörü Nadi Günal ve eşi Şebnem Hanım’ın konuğu olarak, İtalyan ordusunda görevli general eşiyle Trilye’de yemek yiyen Bergström, herkesin ilgi odağı oldu.

2018’in herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, yılbaşı akşamı için farklı bir tarifle 2017’yi bitiriyoruz.

‘BAŞKENT’TE YIL SONU ETKİNLİKLERİ

DENİZ ÜRÜNLÜ PERDE PİLAVI

Malzemeler:

- 1 kilo pirinç

- 150 gr. badem

- 2 yemek kaşığı kuş üzümü

- 75 gr. tereyağı

- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

- 6 su bardağı tavuk suyu

Haberin Devamı

- 1 tutam safran

- 1/2 kg. haşlanmış karides

- 20 adet haşlanmış kalamar

- 40 adet iç midye

- Yeterince tuz

Hamur için:

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

- 2,5 su bardağı yoğurt

- 3 adet yumurta

- 1/2 kg un

- Yeterince tuz

Yapılışı: Pirinci ılık suda ıslatıp, süzün. Tencerede tereyağını eritip, soyulmuş bademlerin dörtte üçünü ve dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip, birlikte çevirin. Bir kahve fincanında erittiğiniz safranı ekleyin. Tavuk suyunu koyup, çekmeye bırakın. Pilav haline gelince kalamar, karides ve midyeleri ilave edip dinlendirin. Ayrı bir tepside hamur malzemelerini kulak memesi yumuşaklığına getirene kadar yoğurun ve yufka açın. Derin bir kabın altını tereyağıyla yağlayıp, kalan bademleri serpiştirin. Açmış olduğunuz yufkanın içine hazırladığınız harcı koyun. Sarkan yufkayla üzerini kapatın. Kabı sıcak fırına yerleştirip,
35 dakika pişirin. Üzeri altın sarısı olunca fırın-dan çıkarın. Afiyet olsun.