Cadde Suudi güzelin yarışma yalanı!

Suudi güzelin yarışma yalanı!

13.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistanlı model Rumy, Kainat Güzeli yarışmasında ülkesini temsil ederek bir ilki gerçekleştireceğini açıklamıştı. Ancak Rumy’nin yalan söylediği ortaya çıktı.

Suudi güzelin yarışma yalanı

Meksika’da eylül ayında 2024 Miss Universe (Kainat Güzeli Yarışması) düzenlenecek. Suudi Arabistan’ın da yarışmaya ilk kez bir aday göndereceği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Malezya’daki Miss & Mrs Global Asian adlı güzellik yarışmasında ülkesini temsil ederek tarihe geçen Suudi Arabistanlı model Rumy Al Qahtani (Rumi El Katani), Meksika’daki yarışmaya da katılacağını duyurmuştu.

Suudi güzelin yarışma yalanı

"GURURLUYUM" DEMİŞTİ 

Rumy, 24 Mart’ta Instagram, Facebook ve TikTok’ta paylaştığı mesajlarında, Kainat Güzeli Yarışması’nda Suudi Arabistan’ı temsil ederek bir ‘ilk’e imza atacağını belirtmişti. Bundan gurur duyduğunu yazan model, üzerinde 'Miss Universe Suudi Arabistan' yazan kuşakla çekilen fotoğrafını da söz konusu gönderilerde paylaşmıştı.

Suudi güzelin yarışma yalanı

Bunun üzerine dünya medyası bu haberi yayımlamıştı. Ancak Miss Universe yönetimi, Rumy’nin iddiasının doğru olmadığını önceki gün açıkladı. Rumy ise suçlamayı yanıtlamadı. 

Haberin Devamı

Suudi güzelin yarışma yalanı

"YANLIŞ VE YANILTICI"

Miss Universe (Kainat Güzeli Yarışması) organizasyonu, Rumy’nin yarışmaya katılacağı iddiasının doğru olmadığını önceki gün CNN International’e açıkladı. Organizasyon sözcüsü, yarışmaya katılım için Suudi Arabistan’da herhangi bir seçim sürecinin yürütülmediğini belirterek bu tür iddiaların 'yanlış ve yanıltıcı' olduğunu söyledi.

Suudi güzelin yarışma yalanı

Sözcü, “Rumy’nin adaylığını neden açıkladığını bilmiyoruz ancak Suudi Arabistan yarışmaya katılmak istiyorsa, diğer tüm adaylarla aynı seçim sürecinden geçmek zorunda kalacak” dedi.

Suudi güzelin yarışma yalanı

İNCELEME YAPILIYOR

Suudi Arabistan’ın bu yıl Kainat Güzeli Yarışması’na katılması onaylanan ülkeler arasında olmadığını bildiren organizasyonun açıklamasında şöyle denildi:

Suudi Arabistan’ın bu yılki yarışmaya katılması söz konusu olmasa da katılım talebi olursa diye bir inceleme başlatıldı. Suudi Arabistan talepte bulunsa bile başvurusu onaylanana kadar yarışmamıza katılamaz.