Dünya Dünya Suudi güzeli konuşuyor! Yarışmaya katıldı, tarihe geçti

Dünya Suudi güzeli konuşuyor! Yarışmaya katıldı, tarihe geçti

20.02.2024 - 12:20 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk yaşandı. Riyad, Singapur'da düzenlenen bir güzellik yarışmasına ilk kez bir temsilci gönderdi

Dünya Suudi güzeli konuşuyor Yarışmaya katıldı, tarihe geçti

Asya ve Arap ülkeleri arasında düzenlenen Miss Mrs Global Asya yarışması Singapur'da sonuçlandı. Bu yılki yarışmaya aralarında Avustralya, Borneo, Hindistan, Endonezya, Japonya, Tayland, Filipinler, Singapur, Suudi Arabistan, Vietnam, Bangladeş, Myanmar ve Malezya'nın da bulunduğu 12 ülkeden 25 kadın katıldı. Bu senenin birincisi Filipinler'den Dyan Shane Mag Abo olurken Abo'ya ödülünü geçtiğimiz yılın kazananı Gliyam Cundangan takdim etti.

Haberin Devamı

Dünya Suudi güzeli konuşuyor Yarışmaya katıldı, tarihe geçti

TARİHTE BİR İLK

Yarışmaya damga vuran kadınlardan biri de Suudi Arabistanlı Rumi el Kahtani. Rumy Suudi Arabistan tarihinde ilk kez bir güzellik yarışmasına katılan kadın olarak tarihe geçti. Asya basınında çıkan haberlerde Rumy'nin moda endüstrisinde iz bırakmak isteyen birçok genç Suudi kadına ilham kaynağı olduğu belirtiliyor.

Dahası, Rumy'nin böyle bir yarışa katılması ülkedeki kadınların kültürel ve sanatsal alanlara katılımının giderek daha fazla kabul edildiğini gösteriyor.

Dünya Suudi güzeli konuşuyor Yarışmaya katıldı, tarihe geçti

"ONUR DUYUYORUM"

Öte yandan Rumy, yarışma boyunca giydiği kıyafetleri 870 bin takipçili Instagram hesabından sık sık paylaştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan genç model "Malezya'da düzenlenen Miss Asia International 2024 yarışmasına katılmaktan onur duyuyorum" değerlendirmesinde bulundu.