KÜBA YiNE YENiDEN


Sokaklardan yükselen salsa ritimleri, gürültücü ve arkadaş canlısı halkı, sanki bir ressamın fırçasından çıkmış gibi duran binaları ile Küba bir kez geleni tekrar tekrar kendine çekiyor


Geçen yıl kasım ayında ilk Küba seyahatimin dönüşünde, bu ülkeye Kurban Bayramı'ndayeniden gitmeyi planlamıştım bile. Küba seyahatine çıkmadan önce Aslı Seçkin'in yazdığı 'Siempre Havana' adlı kitabı mutlaka okuyun. Bir yıl boyunca Aslı'nın kitabı, İspanyolca ve salsa dersleri ile hazırlandıktan sonra bayramda daha büyük bir grup ile yine yollardayız.
Planımız bu kez tüm Küba’yı dolaşmak değil, daha çok Havana’da vakit geçirerek, Kübalıların doğal yaşamlarına ortak olmak. Ancak grupta oğullarım da dahil olmak üzere Küba’ya ilk kez gelenler olduğu için, UNESCO’nun koruma altına aldığı Trinidad şehrini de programımıza alıyoruz.
Yorgun argın varmamıza rağmen kendimizi sokaklara atıyor ve akşam yemeğini Floridita’da yiyoruz. Maliyet olarak şok edici bir başlangıç oluyor. Küba’nın en pahalı restoranlarından biri, yemek yerine içki içmek için bu mekana uğramanızı tavsiye ederim.
İlk gün Havana’ya 160 kilometre mesafede Pinar Del Rio bölgesini ve Vinales Vadisi'ni görmeye gidiyoruz. Yemyeşil ovalarında kahve yetiştirilen bir bölge. Yolda sık sık durarak Maria’nın evinde Romlu kahve ve bölgeye özel Guayarita del Pinar adlı içkiyi içiyoruz. Pinar Del Rio mağarası ile ünlü. Mağara gerçekten ilginç, tekneler ile içinde birkaç kilometre gidilebiliyor. Ama kısıtlı günlerle seyahat ediyorsanız bu bölgeyi görmeniz şart değil. Akşam Florida Otel’in restoranında yemek yiyor ve aynı oteldeki 10.30-01.00 arası canlı müzik ve dans olan Piano Bar’a gidip kendimizi salsa ritmine bırakıyoruz. İlk iki gece Saratoga Otel’de konaklıyoruz. Saratoga merkezi, her yere yürüme mesafesinde ve odaları konforlu bir otel.
Sabah Trinidad’a yola çıkıyoruz. UNESCO'nun koruması altında olan Cienfuego şehrini geziyor, geçen sene de çok hoşumuza giden Prado Caddesi üzerindeki barda Küba’daki en güzel mohitoları içiyor, barmen mohitoları yaparken kayda alıyoruz. Amacımız dönüşte aynen yapabilmek.

Haberin Devamı

Arnavut kaldırımlı Trinidad
Trinidad, arnavut kaldırımlı sokakları, otantik evleri, sıcacık halkı ve cam göbeği plajları ile tam bir koloniyal cennet. Kaldığımız IberoStar Havana’daki oteller dahil gördüklerim arasında en iyisi. Yemeği de güzel. Akşam kilise meydanında açık havada yerli ve turist dans meraklılarının gittiği Casa de la Musica’da kurtlarımızı döküyor, sonrasında 1960'lardan öylece kalmış Casa De La Trova’da salsaya devam ediyoruz. Bueno Vista Social Club üyelerini andıran yaşlı centilmen beyler ile dans ederken zaman tünelinde 50 sene önceye yolculuk yapıyoruz.
Sabah Trinidad şehir turumuza seramik atölyesinde başlıyor, Plaza Mayor Meydanı’nda Küba’nın en büyük katedrali Iglesia Parroquial de la Santisima Katedrali’ni ve katedralin tam yanındaki romantik müzeyi geziyoruz.
Müze, 1800’lü yıllarda yaşamış o dönem şeker kamışı zenginlerinden De Brunet Kontu’nun evinde kurulmuş. Çok değerli antikalar, eşyalar sergileniyor. Bir Trinidad klasiği olan Canchanchara 1723’de yapılmış bir malikanenin içinde yer alıyor. İsmini bölgeye özgü serinletici içkiden alıyor. Limon suyu, bal ve romdan yapılıyor ve seramik kaplarda servis ediliyor. Trinidad’dan Havana’ya dönüş yolunda Santa Clara şehri ve Che’nin anıt mezarını ziyaret ediyoruz. Anıt mezar, devrim ruhunu simgeleyen sönmeyen ateşi , Che ve beraberinde ölen 13 devrimci, toplam 38 kişinin mezarı ile çok etkileyici. Havana’ya çok geç varıyor, kendimizi Katedral Meydanı’nda . El Patio Restoran’a atıyoruz.
Küba’da yemek ciddi sorun, çeşit kısıtlı, yine de geçen seyahate göre yemek konusunda daha iyi çalışarak geldiğimiz için seyahat boyu güzel yiyoruz. En lezzetli yenebilecek ürün ahtapot, ıstakoz ve karides. Mohito ve şişe su aynı fiyat olunca sürekli su yerine mohito içiyoruz.

Ajanda:
Uçuş: GİDİŞ: AF2391 IST-PAR 09:05-11:50, AF3534 PAR-HAVANA 13:35-17:45
DÖNÜŞ: AF3537 HAVANA-PAR 17:35-08:10, AF1590 PAR-IST 10:00-14:20

1 . Gün Havana’ya varış ve Saratoga Otel’de konaklama
2. Gün Pinar Del Rio gezisi (Havana’ya 160km) ve Las Terazas ‘ta öğlen yemeği, Havana’ya dönüş, Saratoga Otel’de konaklama
3. Gün Cienfuegos gezisi, Club Nautico’da öğlen yemeği, Trinidad’a varış ,
İberostar Otel’de konaklama
4. Gün Trinidad şehir turu, Santa Clara anıt mezar ve şehir turu, Havana’ya dönüş ve Santa İsabel Otel’de konaklama
5. Gün Havana halk pilajları ve deniz, akşam Parisien Show
6. Gün 10:00-12:00 dans dersi, Eski Havana Turu
7. Gün 10:00-12:00 dans dersi, Centro Havana, Malekon ve Miramar Turu
8. Gün Havana’ da serbest zaman
9. Gün 14:30 Santa İsabel Otel’den çıkış ve havaalanına hareket.

Haberin Devamı

Tur Şirketleri: : www,guantanamera.com.tr – + 90 0212 235 6800 ( Cem Baruh)
www.farnaway.com - +90 212 249 92 44 ( Meltem İskit)
Tur fiyatı: Uçak Hariç ( Uçak fiyatları çok değişebiliyor- Ortalama 1200 Euro)
2 kişilik oda kişi başı fiyat: 1,200 Euro (oteller, transferler, sabah kahvaltı ve 2 öğle yemeği dahil)
National Otel, Parisien Show 35 euro
Öğlen ve akşam yemekleri ortalama yemek ve kişi başı 15 Euro (La Guarida ve Floridita 40 euro)


KÜBA YiNE YENiDEN

Haberin Devamı

KÜBA YiNE YENiDEN


KÜBA YiNE YENiDEN