Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları

ÇOK ‘MODEL’ HAREKETLER BUNLAR



Eğer yorgunsanız, bol güneş ışığı alan bir mekan seçin.

Güzelliğinize güzellik katmak için ilk defa gideceğiniz mekanın ışığını iyi seçin. Saç ve makyajınızı istediğiniz kadar iyi yapsanız da, gittiğiniz mekanın ışığı kötü ise siz de kötü görüneceksiniz demektir
Tüm dünyada kadınlar arasında yayılan bir trend var.Gidecekleri mekanları ışığına göre seçmek! Peki neden? Çünkü bir mekanın ışığı kaderimizi belirleyecek kadar önemli. Belki bir iş toplantısı, belki bir ‘date’ belki de bir arkadaş buluşması. Saç ve makyajı istediğiniz kadar iyi yapın, hatta dünyanın en iyi makyözü yapmış olsun makyajınızı, ışık kötü ise siz de kötü görüneceksiniz demek. Yapacak hiç bir şey yok.

Haberin Devamı

İyi ışık, TV ve fotoğraf çekimlerinde çok önemli
Hani derler ya; en güzel kadını bile kötü ışıkta çirkin olarak göstermek mümkün diye. Işık olayı bizim meslekte çok önemli biliyorsunuz. Bazen çıktığımız tv programlarının ışıkları çok iyi ayarlanmamış oluyor veya fotoğraf çekiminde kişiye yanlış ışık yapılmış olabiliyor. Sonuçlar felaket! Bu yüzden her zaman kişiye özel ışık yapılmalı.İşte kadınlar tam da bunu fark etmiş olacaklar ki,gidecekleri yerlerin ışıklarını kontrol altına almak istiyorlar.Peki bunu nasıl uygulamalı?
Örneğin yorgunsanız buluşmak için ferah bir mekan seçin. Duvarları açık renkte, içerisi bol gün ışığı alan bir mekanı seçerseniz,daha iyi görüneceğiniz kesindir.Ve böyle bir durumda kesinlikle hafif makyajlı olmalısınız.Çünkü gün ışığını bol alan bir yer sizi aşırı makyajlı gösterebilir.


Gideceğiniz yeri önceden keşfedin
İlk defa gideceğiniz bir mekana önceden gidin ve 'scout' yani keşfedin! Böylece hangi renkler giymelisiniz, nasıl bir makyaj sizi daha iyi gösterebilir, tüm bunlara daha iyi hazırlık yapmış olursunuz. Bu ‘scouting’ olayı aslında yıldızlar için ödül törenleri ve davetler öncesi yapılan bir şeydir. Sanatçının ekibi etkinlikten önce veya aynı gün gider mekanın birkaç fotoğrafını çeker. Böylece sanatçının poz vereceği yer, renkler, dekor yani her şey önceden sanatçıya ulaşmış olur. O da mekana göre saçını, makyajını yaptırmış ve kıyafetini seçmiş olur. Bu uygulama sadece sanat dünyası için geçerli değildir. İş dünyası da bunu uygulamaktadır. Ama sanat camiası açısından bu henüz Türkiye’de uygulanan bir şey değil. Öyle olsaydı zaten Türkiye’de ödül törenlerinde daha başarılı bir styling görüyor olurduk.