Cadde Türkan Şoray Atina'da barış mesajı verdi

Türkan Şoray Atina'da barış mesajı verdi

30.10.2014 - 13:31 | Son Güncellenme:

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Türk Filmleri Festivali'ne katılan Türkan Şoray film gösterimi sonrası duygularını dile getirdi. Hayranlarıyla fotoğraf çektirip imza dağıtan Türkan Şoray büyük bir sevgiyle karşılaştı.

Türkan Şoray Atinada barış mesajı verdi

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Büyük Britanya otelindeki kutlamada davetlileri kapıda karşılayarak selam verdi. Davetliler arasında Atina Türk Filmleri Festivaline katılan Türkan Şoray da yer aldı.

Haberin Devamı

Konuklar arasında Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı ve milletvekili Dora Bakoyanni ve çeşitli ülkelerin büyükelçileri, askeri ataşeleri de katıldı.

Resepsiyon öncesi açıklamalarda bulunan Atina Büyükelçisi Kerim Uras Maden Karaman'da yaşanan maden faciasına değinerek büyük üzüntü duyduklarını fakat dış temsilcilik olarak Cumhuriyet Bayramı davetini bir görev olarak kutladıklarını dile getirdi.

Türkan Şoray, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Türk Filmleri Haftası kapsamında, Kadir İnanır'la başrolünü paylaştığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmini izledi.

Film gösterimi sonrasında konuşma yapan Şoray, Türk-Yunan dostluğunun önemine dikkat çekerek "Kendimi Atina'da çok rahat hissediyorum. Bana sevgiyle baktığınızı hissediyorum. Bizi böyle kaynaştırdığı için 'Yaşasın sinema' diyorum." dedi. Türk sinemasının çok önemli ödüller aldığına dikkati çeken Şoray, "Bundan sonra inşallah Yunan-Türk sineması ortak filmler yapar. Ben de böyle bir filmde rol almak isterim. Sık sık Yunanistan'a gelmek istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Etkinlik sonrası sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Şoray, sevenleriyle hem fotoğraf çektirdi hem de imza dağıttı.