Cadde Üç Kuruş Kılıç kimdir, gerçek adı nedir? Hicaz rolünü oynayan Necip Memili nereli, kaç yaşında, eşi kim?

Üç Kuruş Kılıç kimdir, gerçek adı nedir? Hicaz rolünü oynayan Necip Memili nereli, kaç yaşında, eşi kim?

11.04.2022 - 00:44 | Son Güncellenme:

Necip Memili, Çukur dizisindeki rolü ile son döneme damga vuran isimler arasında yer almıştı. Memili, Adana doğumlu ve eğitimini de Çukurova Üniversitesi'nde oyunculuk bölümünde tamamladı. Fenomen dizi Üç Kuruş'a ise Kılıç Hicar karakteri ile dahil oluyor. Peki, Kılıç Hicaz'ı oynayan Necip Memili boyu ve yaşı kaç?

Üç Kuruş Kılıç kimdir, gerçek adı nedir Hicaz rolünü oynayan Necip Memili nereli, kaç yaşında, eşi kim

Üç Kuruş dizisinde Kılıç Hicaz rolüne hayat verecek olan Necip Memili, 1980 yılında Adana'da doğdu. İlk oyunculuk deneyimini ise Yaprak Dökümü ile elde etti. Ardından Dila Hanım dizisindeki Azer karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Necip Memili hayatı ve biyografisi haberimizde...

Haberin Devamı

NECİP MEMİLİ KİMDİR?

Memili, 27 Mayıs 1980 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarından bu yana birçok tiyatro oyununda yer alan Memili, Moda Sahnesi’nde tiyatro oyunlarıyla izleyici karşısına çıkıyor.

Dizi kariyerine 2006 yılında ‘Yaprak Dökümü’ ile başlayan Necip Memili, ‘Dila Hanım’ dizisindeki Azer rolü ile dikkat çekti. ‘Hanımın Çiftliği’, ‘Yalan Dünya’, ‘Bedel’, ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ ve ‘Dolunay’ gibi yapımlarda rol alan Memili, ‘Şahsiyet’teki performansıyla büyük beğeni topladı. ‘Halam Geldi’, ‘Sürgün İnek’, ‘Yok Artık’ ve ‘Kaçma Birader’ gibi sinema filmlerinde rol alan oyuncu, ‘Çukur’ dizisinde Koçovalı Ailesi’nin en büyük kardeşi Cumali’ye hayat vedi.

Haberin Devamı

Necip Memili, 1,86 boyunda evli ve bir çocuk babasıdır.