Cadde Vakıflardan ‘Sanat Güneşi’ filmine itiraz

Vakıflardan ‘Sanat Güneşi’ filmine itiraz

25.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı yetkilileri, daha önce Zeki Müren’in filmini çekeceğini açıklayan Mustafa Uslu’ya itiraz etti. Görevliler mahkemeye başvurarak, filmin çekimlerinin başlaması halinde durdurulması için ihtarname başvurusunda bulundu.

Vakıflardan ‘Sanat Güneşi’ filmine itiraz

Biyografi filmleri furyasına Zeki Müren’i eklemek için kolları sıvayan Mustafa Uslu’ya, ‘Sanat Güneşi’nin mirasçısı Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’ndan itiraz geldi. Yetkililer; ‘Ayla’, ‘Müslüm’, ‘Naim: Cep Herkülü’ ve ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ gibi filmleriyle bilinen yapımcının, çekimlere başlamasını engellemek için mahkeme yoluyla ihtarname başvurusunda bulundu.
Dijital Sanatlar Yapım Şirketi ise konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, “2023 yılı ekim ayında ‘Kanal D Ana Haber’e verdiğimiz ilk röportajda, projemizin her iki vakıfla ilerleyeceğini belirtmiştik. Karşılıklı görüşmeler neticesinde hayata geçirmeme kararı aldık ve her iki vakfa da ilettik. Gündemimizde Zeki Müren filmi bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Son olarak ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmi, mahkeme kararıyla vizyona girmeyen Uslu, ‘2. Sayfa’ programına yaptığı açıklamada, “Türkiye’de film çekmek çok zor. Çok sevdiğim ülkemi terk edip, ailemle Almanya’da yaşayacağız” dedi.