Cadde Yeşilçam önemli bir okul

Yeşilçam önemli bir okul

02.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşilçam’ın efsane ismi Mahmut Cevher, hikayesini yazıp başrolünü oynadığı,  ‘Yalnız Hayaller Kaldı’ filminde rol arkadaşı Yeliz Bozkurt’un sorularını yanıtladı.

Yeşilçam önemli  bir okul

Yıllar sonra yeniden beyazperdede olacaksınız. Sinemaseverleri nasıl bir film bekliyor?

Haberin Devamı

Seyirciyi, gençlerin yarınlara daha umutla bakmalarını sağlayacak, isteyip de ulaşamadıkları hayallerini gerçekleştirmelerini sağlamak için onlara güç verecek özgür bir düşünce yapısına sahip bir film bekliyor.

Sette 5 dil konuşuldu

Filmin hikayesi size mi ait?

Evet. Aslında beni bu filmin hikayesini yazmaya iten şey bir gazete haberi oldu. Türkiye’de organ nakli bilinci tam olarak oturmuş değil. Gençler organ yetersizliğinden ötürü ölüyor. Gazetede bununla ilgili bir haber okurken çok etkilendim.

Bu arada setinizde beş dil birden konuşulduğunu duyduk…

Sette Türkçe, İngilizce, Fransızca, Grekçe ve Farsça konuşuluyor. Çünkü ekipte sadece bu film için yurtdışından gelen birçok önemli isim var. Filmin yönetmenliğini Mehmet Ali Arslan, danışman yönetmenliğini İran Sineması’nın seçkin yönetmenlerinden Shahrokh Bahrololumi, ses mühendisliği de Avrupa’nın tanınmış isimlerinden Konstantinos Kittou üstleniyor.

Haberin Devamı

Peki bu kadar renkli bir ekip nasıl bir araya geldi?

Filmdeki partnerim Perihan Savaş benim çok eski arkadaşımdır. Ona bu projeden bahsettiğimde hemen kabul etti. Ayrıca filmimizde seyircinin dizilerden tanıdığı bir çok yetenekli genç arkadaşımız var. Kendi imkanlarımızla yola çıktık, hiçbir sponsorumuz yok. Bu yolculukta beni yalnız bırakmayan yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

‘Duyguyu kaybettik’

Yeşilçam’ı her izlediğimizde bugün yavaş yavaş kaybolmaya başlayan bir çok duyguyu hatırlıyoruz. Aynı filmi iki gün arayla bile sıkılmadan izliyorduk. Şimdi ne değişti?

Yeşilçam sineması çok önemli bir okul. Ve ben o okulun içinde olduğum için çok gurur duyuyorum. İnsanlar orada ulaşamadıkları aşkları, sahip olamadıkları mutlulukları en yalın haliyle gördüler.