Cadde Yılmaz Morgül'den Bülent Ersoy'a: Akıl sağlığından şüphe duyuyorum, gebersin!

Yılmaz Morgül'den Bülent Ersoy'a: Akıl sağlığından şüphe duyuyorum, gebersin!

28.02.2024 - 07:05 | Son Güncellenme:

Bülent Ersoy'un yıllar önce yaşamını yitiren Türk Sanat Müziği efsanesi Zeki Müren hakkındaki sözleri sosyal medyada tepki çekmişti. Yılmaz Morgül ise Ersoy'un sözlerine sert tepki göstermiş ve "Onun bildiği tek şey ise görgüsüzlük" demişti. Morgül, Ersoy hakkında yine çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Yılmaz Morgülden Bülent Ersoya: Akıl sağlığından şüphe duyuyorum, gebersin

Best of Europe Awards ödül gecesi önceki gün Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti. Törene iş, cemiyet ve sanat hayatından birçok isim katıldı. Geceye katılan ünlüler muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

"DİĞER SANATÇI MODELLERİ GİBİ DEĞİLİM"

Yılmaz Morgül, şöyle konuştu:

Çok mutluyum, sanatımın yanı sıra birçok sağlık, eğitim ve yardımlaşma vakıflarıyla çalışıyorum. Kendimi bu konuda farkındalıkları çok yüksek sanatçı olarak görüyorum. Kimsesiz 0-6 yaş grubu çocuklar ve engelli çocuklar, lösemi hastası, down sendromlu çocuklarının bakımlarının ve ihtiyaçlarının gönüllülük esasına dayanarak elimden geldiğince çalışmalar yapıp onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. 1 yıl içerisinde 500 engellimize konser gelirlerlerimle en iyisinden en güzelinden akülü sandalye temin ettim, onlar bu sayede ev hapishanelerinden çıkıp sosyalleşme imkanı bularak nefes alıyorlar. Ben de onların ve ailelerinin duaları sayesinde çok mutlu oluyorum. Bu dünya geçici, bütün sahne kıyafetlerimi Engelsiz Yaşam Vakfı'na bağaşladım. Diğer sanatçı modelleri gibi değilim, o yalak çevrede olmak istemiyorum, dünyanın her yerinde iyilik yapmak istiyorum, mesala Avustralya'da tsunami oldu gittim sokakta konser verdim yabancı starlarla. Ama ben böyle şeyleri dile getirmeyi sevmediğim için kimse bilmez.

Yılmaz Morgülden Bülent Ersoya: Akıl sağlığından şüphe duyuyorum, gebersin

"TÜRKİYE'NİN DÜNYAYA AÇILMIŞ NADİR SES SANATÇISIYIM"

Sözlerine devam eden sanatçı, "Bazıları Edirne'den sonra kim star ki şeklinde düşünüyordu, o benim işte. Hepsinin üstündeyim, yurt dışında konser sayısı en yüksek olan Türk sanatçıyım. Amerika'da Brooklyn Müzesi salonunda konser veren tek Türk sanatçıyım. Biletli konserler bunlar, festivallerde bedava ücretsiz konser vermiyorum, para verip geliyorlar beni dinlemeye. Mütevazi olamam bu konuda, Türkiye'nin dünyaya açılmış nadir ses sanatçısıyım" diye konuştu.

Yılmaz Morgülden Bülent Ersoya: Akıl sağlığından şüphe duyuyorum, gebersin

"SAKIN KARŞIKA ÇIKMA!"

Gazetecilerin "Bülent Ersoy'un Zeki Müren ile ilgili söylediklerine çok sert tepki gösterdiniz. Bülent Ersoy ile hiç konuştunuz mu? Sizi aradı mı?" sorusuna Morgül "O beni aramaya cesaret edemez, onun ismini dahi ağzıma almıyorum, bir ölünün arkasından rahmet ve dua dışında hiçbir şey konuşulamaz. Kendine sanatçı sıfatını yakıştıran bir kişi kalkıp Türk halkının en çok sevdiği ve saydığı bir müzik starının arkasından özel hayatının yargılayacığı, bel altı konuşmalarından tutun da bestelerini kendisinin yapmadığını söyleyerek, böyle bir starı hırsızlıkla itham ediyor, çok üzücü … Çamur dünyasındaki kelimeler kullandı, ona tek bir şey söylüyorum (Bülent Ersoy): Sakın karşıma çıkma!"

Yılmaz Morgülden Bülent Ersoya: Akıl sağlığından şüphe duyuyorum, gebersin

Haberin Devamı

"KENDİNİ BİTİRDİN"

Sözlerine devam eden Yılmaz Morgül "O şahıs kendini Türkiye'nin en büyük sesi ilan edip bir daha gelmez benim gibisi diyecek kadar rayından çıktı, seni düelloya davet ediyorum, varsa cesaretin çıkarsın. Aklı sıra Zeki Müren’i aşağılıyor, o değerli sanatçı senden 20 yıl önce Türk musikilerini okudu. İnanılır gibi değil açıklamaları, zaten okuyamaz artık, anlıyorum onu da rahatsızlığı var. Haddini bilmedin B.E denilen insan, sen sanatçı sıfatını hak etmeyen bir insansın, seni insan olarak bile kabul etmiyorum. Akıl sağlığından şüphe duyuyorum, rezil bir iş ile kendini bitirdin, gebersin … " diyerek çok sert açıklamalarda bulundu. 

Yılmaz Morgülden Bülent Ersoya: Akıl sağlığından şüphe duyuyorum, gebersin