Cadde Yönetmen Ezel Akay'a ‘karşılıksız çek’ eziyeti

Yönetmen Ezel Akay'a ‘karşılıksız çek’ eziyeti

16.10.2009 - 19:00 | Son Güncellenme:

Altın Portakal Film Festivali için Antalya'da bulunan Ezel Akay gözaltına alındı, tutuklandı cezavine giderken..

Yönetmen Ezel Akaya ‘karşılıksız çek’ eziyeti

ALTIN Portakal Film Festivali için Antalya'da bulunan yönetmen 48 yaşındaki Ezel Akay, İstanbul'da açılan bir dava ile ilgili ‘Çek Yasası'na muhalefet’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Akay, çıkarıldığı mahkemece, çekin karşılığı olan 50 bin lirayı mesai saati bitimine kadar ödeyemediği için tutuklandı. Ancak Akay, çekin karşılığı olan 50 bin liranın ödenmesi konusunda mesai bitiminden bir saat sonra anlaşma sağlandığı için serbest bırakıldı. Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülürken tutuklanması kaldırılan ve Adliye'ye geri getirilen Akay, “Yapımcı firmayla ve bir şirketle ilgili sorun” dedi. Akay, işlekmlerin ardından oteline döndü.
Yönetmen Ezel Akay, 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için bulunduğu Antalya'da dün akşam giriş yaptığı beş yıldızlı Dedeman Oteli'nde gözaltına alındı. Sabaha karşı saat 04.00'te Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro ekipleri, Akay'ı otel odasından kelepçeli olarak çıkarttı. Akay, Asayiş Şube'deki İnfaz Nezarethanesi'ne konuldu.
Sabah erkenden doktor kontrolünden geçirilen Ezel Akay, ifadesinin ardından Adliye'ye sevk edildi. Adliye'nin zemin katındaki genel nezarethanede dün gece kimlik bildiriminden otellerde yakalanan 14 kişiyle birlikte tutulan Ezel Akay, durumunu öğrenmek için telefonla ulaşan festival görevlilerine, “Tanık olarak ifade veriyorum. Bir saate kadar otele dönerim” dedi.
Avukatının, Fatih Cumhuriyet Savcılığı'nda uğraştığını kaydeden yönetmen Akay, kendisine telefonla ulaşan gazetecilere, ödediği bir çekin düşümü yapılmadığı için gözaltına alındığını, serbest kalacağına inandığını kaydetti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLİRKEN SERBEST KALDI
Altın Portakal Film Festivali için bulunduğu Antalya'da, İstanbul'da devam eden bir davayla ilgili ‘Çek Yasası'na muhalefet’ suçundan gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çekin karşılığı olan 50 bin lirayı mesai saati bitimine kadar ödeyemediği için tutuklanan Akay, Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmak üzere Adliye'den çıkartıldı.
Ancak Ezel Akay, çekin karşılığı olan 50 bin liranın ödenmesi konusunda mesai bitiminden bir saat sonra anlaşma sağlandığı için serbest bırakıldı. Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülürken tutuklanması kaldırılan ve Adliye'ye geri getirilen Akay, serbest bırakıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yönetmen Akay, “Benimle ilgili bir konu değil. Yapımcı firmayla ve bir şirketle ilgili sorun. Benim böyle bir çekten haberim dahi yok. Tutuklanmamdan pay çıkarmak isteyen birileri tarafından bu iş tezgahlandı” dedi. “İhbar mı edildiniz?” sorusuna Ezel Akay, “Bilemiyorum ama bizim sinema sektörüne belli olmaz” cevabını verdi. Akay daha sonra Adliye'den ayrılarak oteline döndü.