Şanlıurfa ÇADIR KENTTEKİ SURİYELİ ÖĞRENCİLER, TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

ÇADIR KENTTEKİ SURİYELİ ÖĞRENCİLER, TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

11.10.2014 - 18:59 | Son Güncellenme:

.

ÇADIR KENTTEKİ SURİYELİ ÖĞRENCİLER, TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah çadır kentinde kalan 12 Suriyeli öğrenci Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde okumaya hak kazandı.
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisi’nde kalan Suriyeliler, ilk orta ve lise eğitimlerini kamp içerisindeki okullarda sürdürüyor. Türkiye’de devam ettikleri eğitimle liseyi bitiren 12 öğrenci, Türkçe eğitimi alarak muafiyet sınavı kazanarak, Türkiye’deki yabancı öğrenciler için kontenjan ayıran üniversitelerde eğitimlerini sürdürebilme imkanı yakaladı. Üniversite okuma hakkı kazanan 12 Suriyeli öğrenci, Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç ile birlikte Kaymakamı Eyüp Fırat’ ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Eyüp Fırat eğitimin önemine vurgu yaptı. Suriyeli öğrencileri başarıları nedeniyle kutlayan Kaymakam Fırat, öğrencilerin eğitiminde emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Fırat, “Çadır kentimizde üniversiteyi kazanan Suriyeli kardeşlerimizi ağırladık. Öğrencilerimizin hızlı bir şekilde Türkçe’yi öğrendiklerini gördük. Çok istekliler, ders saatleri yetmiyor. Bu çalışkanlıklarının da meyvelerini de aldılar. Bu sene itibarı ile 12 öğrencimizi çeşitli bölümler çeşitli üniversiteleri kazandırdık. İnşallah önümüzdeki yılda bu sayıyı artıracağız” dedi.
Kaymakam Fırat, üniversite öğrencilerine nasihatlerde bulunup, çeşitli hediyeler verdikten sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.