Eğitim Çağ Üniversitesi'nden bir ilk

Çağ Üniversitesi'nden bir ilk

24.06.2010 - 10:27 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında ilkleri gerçekleştiren Çağ Üniversitesi’nde Planetaryum kuruldu.

Çağ Üniversitesinden bir ilk

Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında ilkleri gerçekleştiren Çağ Üniversitesi’nde, uzay çağının gelişmelerini yakından takip edebilmek, bunları öğrencilere, velilere ve bölge halkına daha yakından tanıtabilmek için Planetaryum kuruldu. Üniversite kampusunda bulunan “Bilim ve Teknoloji Evi (BİTEV)” 2009 Dünya Astronomi Yılı’nda tamamlandı.

Haberin Devamı

Çağ Üniversitesi’nde kurulan “Uzay Gözlem ve Araştırma Merkezi (UGAM)’nin bir parçası olarak kurulan Bilim ve Teknoloji Evi’nde, Planetaryum’da çok sayıda toplantı-konferans salonları, Bilim Müzesi ve Uzay Cafe bulunmaktadır.Planetaryumdaki gösterimler NASA’da uzun yıllar çalışmış olan Prof.Dr.M.Emin ÖZEL’in kontrolünde gerçekleştiriliyor. BİTEV’in üst katında konuşlandırılan Dünya, Mars ve Jüpiter gibi 3 önemli gezegenin uzay görüntüleri ile kaplı kubbeler ve onlardan farklı yapıdaki Gözlemevi kubbesinin oluşturduğu kompleks, özgün tasarımı ile dikkat çekiyor.

İlk Kez Kütüphane Raflarında Laptop Uygulaması

2500 m2 lik bir alana sahip olan kütüphane en son teknolojiyle donatılmış olup, öğrencilerin her türlü (multimedya, bilimsel yayınlar, periyodikler, dergi ve kitaplar, laptoplar ve bireysel çalışma odaları vb.) ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılmıştır. Türkiye’de ilklere imza atan Çağ Üniversitesi’nde ayrıca, yine ilk kez raflarda laptop uygulaması başlatılarak, öğrenciler kütüphane kartı ile kitap alır gibi laptop alabilmektedirler.

Haberin Devamı

Öğrencileri Teşvik amacıyla 400 Öğrenciye daha Burs Verilecek

Çağ Üniversitesi sağladığı bütün bu dünya standartlarındaki olanaklardan daha fazla öğrencinin yararlanmasını sağlamak için, bu yıl üniversite sınavına girecek olan 400 öğrenciye %100,%50 ve %25 eğitim bursu verecek. Çağ Üniversitesi, bu nitelikleri ile Türk Yükseköğretim Sistemi’nde, yükselen bir değer olarak yerini almaktadır.

Yazarlar