Teknoloji Çağın mesleğinde alım satım furyası

Çağın mesleğinde alım satım furyası

22.05.2013 - 10:13 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz ay internet girişimcileri ile web ve yazılım geliştiricileri kendilerini yakından ilgilenlendiren internet tabanlı bir proje ile tanıştılar.

Çağın mesleğinde alım satım furyası

Kendi işini kurmak isteyen ve gelir elde etmek isteyenleri sevindirecek bir girişim olan Siterobot, bu alanda ülkemizde bir ilk ve global pazarda da Türkiye'yi temsil ediyor olması ile ilgi çekmeye ve her geçen gün üye sayısını artırmaya devam ediyor.

Web sitesi alım satımı yaparak kazanıyorlar

Siterobot bir web sitesi alım satım pazaryeri. Söylediklerine göre iş modeli çok basit. siterobot.com 'dan site al, geliştir ve yine bu pazaryerinde sat! Buradan elde edeceğiniz gelirin sürekliliğini sağlamak adına kendinize yeni bir alternatif iş modeli oluşturabilirsiniz. Üstelik geçtiğimiz günlerde Türkçe dil desteği ve TL para birimi ile işlem yapmaya izin veren güncellemesini kullanıcılarının hizmetine sundu. O tarihten bu yana Türkiye'deki kullanıcılar da web sitesi veya alan adı alım satımı yaparak gelir elde ediyorlar. Bir infografik ile bu sürecin kısaca özetlenmiş halini izleyebilirsiniz.


Güvenli işlem ile alışveriş memnuniyeti teminat altında

Uzun zamandır ülkemizde de ilgi gören websitesi alım satım iş modeli, benzeri alışveriş süreçlerinden daha fazla teknik detaya sahip. Bu yüzden herhangi bir güvenli platform olmadan, yeraltı diye tabir ettiğimiz özel forumlarda yapılan işlemleri, alıcı ve satıcı arasında güvenli ortam sağlanamadığı gibi herhangibir teminat altında değiller. İşte bu noktada Siterobot, hem alıcıyı hem de satıcıyı koruyan "Siterobot Güvenli İşlem (Escrow)" ile öne çıkıyor. Üstelik bu hizmeti yurtdışındaki rakiplerinin aksine, kullanıcılarından herhangi bir ücret almadan sağlıyor.

Sektöre ülkemiz adına katma değer sağlamak istiyoruz

6 kişilik bir ekip ile yönetilen projenin yönetmenliğini üstlenen Serkan Özçelik amaçlarını kısaca şöyle özetliyor :
“Bizim Siterobot’la yapmaya çalıştığımız en önemli şey, webmasterlara ve yazılım geliştiricilerine ürettikleri fikir veya projelerini bir pazarda alıp satma imkanı sunarak, bu sayede ülkemiz ekonomisine yeni ve gelir yaratıcı bir faaliyet kazandırmaktır. Çünkü global anlamda rekabetin zaten yoğun olduğu bu sektöre, böyle farklı projelerle ülkemiz adına katma değer sağlamak istiyoruz. Türkiye'de böyle bir pazaryerinin varlığının, bu yeni ekonomiye katılmak isteyen bireyleri de cesaretlendireceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle Siterobot’u ticari bir proje olmasının ötesinde hedefleri olan ve gideceği noktayı iyi bilen bir sosyal sorumluluk duygusuyla da hazırladık.”

Artık ben de bu alanda yatırım yapmak istiyorum diyen bir girişimci iseniz veya geliştirdiğim dijital ürünleri güvenli bir pazaryerinde satmak istiyorum diyen bir web geliştiricisi iseniz pazaryerinde geç olmadan yerinizi almalısınız.

Yazarlar