Gündem California’da yangın OHAL ilan ettirdi

California’da yangın OHAL ilan ettirdi

15.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin California eyaletinde kontrol altına alınamayan orman yangınları yüzünden eyaletin kuzeyinde ‘olağanüstü hal’ ilan edilirken, bir kişi de hayatını kaybetti.

California’da yangın OHAL ilan ettirdi

5 bin 500’den fazla itfaiyecinin görev yaptığı California’da 40 bin hektarlık alan kül olurken, 400 ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. İki farklı yangının çıktığı bölgede 535 ev, 79 işyeri ve 4 farklı yapı yerle bir oldu.

Haberin Devamı

İtfaiye sözcüsü Daniel Berlant, 6 bin 400 evin daha yangın yüzünden tehdit altında olduğunu belirterek, yangının şiddetine göre önlem alacaklarını vurguladı. Berlant, yalnızca temmuz ayında yangınla mücadele için 212 milyon dolar harcadıklarını belirterek, bir yılda harcanan 1.3 milyar doların 2002’den beri en yüksek bütçe olmasına dikkat çekti. Acil Hizmetler Dairesi Başkanı Mark Ghilarducci, yangınların aşırı kuraklık nedeniyle hızla yayıldığını belirterek, ‘30 yıldır gördüğüm en büyük ve en hızlı yayılan yangınla karşı karşıyayız’ dedi. ABD Senatörü Barbara Boxer, ‘Yangında evlerini ve işyerlerini terk etmek zorunda kalanlar, kalbimiz sizinle’ yazılı bir mesaj yayımladı. Yangına müdahaleye yardım için Avustralya ve Yeni Zelanda’dan 70 itfaiyeci gönderildi.