Ordu ÇAMYAR’DAN ESKİ YÖNETİME ELEŞTİRİ

ÇAMYAR’DAN ESKİ YÖNETİME ELEŞTİRİ

06.08.2014 - 11:00 | Son Güncellenme:

.

ÇAMYAR’DAN ESKİ YÖNETİME ELEŞTİRİ

Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesi’ne ait bazı mülklerin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesinin eski yönetimden kaynaklandığını söyledi.
Son günlerde Ünye gündemini meşgul eden belediye mülklerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusunda açıklama yapan Başkan Çamyar, bazı mülklerin sadece tapu kayıtları yüzünden Büyükşehir’e geçtiğini söyledi. Başkan Çamyar, “Büyük Cami’nin önündeki dükkanlar tapu kütüğünde hal yeri olarak gözüküyor. Avcılar otoparkının olduğu alanda tapu kütüğünde otogar olarak gözüküyor. Dolayısıyla valilikteki komisyon toplantılarına bizden önceki belediye başkanı ve yönetimi gidip burası otogar değildir, burası hal değildir şeklinde açıklama yapmadıkları için ve gidip oraya toplantıya kararın altını imzaladıkları için Ünye’nin bu gayrimenkulleri Büyükşehir’in hanesine yazılmış durumdadır. Burada tamamen sorumluluk basiretsiz yönetim olan bizden önceki yönetime aittir. Gidip orada gerekli savunmayı Ünye adına yapmadıkları için komisyon bu kararı vermiştir. Biz de 30 Mart’tan sonra gerekli itirazları yapmış olmamıza rağmen valilik yönetimi başta komisyon başkanı olmak üzere bize gerekli imzanın başkan vekili tarafından atıldığını, sürenin 60 günlük idari mahkeme süresini geçmiş olduğunu, dolayısıyla bu yerler ile ilgili komisyonun bu saatten sonra bir karar veremeyeceğini tarafımıza ifade ettiler. Orada savunulmayan hak tamamen bizden önceki basiretsiz yönetime aittir” dedi.
ATATÜRK PARKI DOLGU ALANI
Büyükşehir’e devrolan alanlardan biri olan Atatürk Parkı’nın hem doğusu hem batı tarafı maliye hazinesine kayıtlı olduğunu, orta alanın ise tamamen dolgu alanı gözüktüğünü dile getiren Başkan Çamyar, “Tapu kütüğünde maliye hazinesine ait olan yeri Büyükşehir talep etmiştir. Çünkü Kıyı Kanunu gereği dolgu alanlarının tamamı yasal düzenleme gereği Büyükşehir’e aittir ve burası da dolgu alanı olduğu için Büyükşehir haklı olarak burayı talep etmektedir. Bir başka haklı gerekçe 10 dönümün üzerinde olan alanları da Büyükşehir talep etmektedir. Bundan dolayı ortada iki haklı gerekçe vardır. Çamlık ise ana yoldan yukarıya kalan bölümü 33 dönümdür. Burası haliyle çamlık olarak gözüktüğü için Büyükşehir’e gitmektedir. Bundan sonra Büyükşehir’in denetimi altında olacaktır. Çamlık alanının alt bölümündeki bir başka parsel Ünye Belediyesi adına otel olarak tescilli olduğu için Ünye Belediyesi’nin o bölgedeki mülkiyeti devam etmektedir. Diğer yerler ile ilgili hem Yunus Emre, 100.Yıl ve Çakırtepe 10 dönümün altında kaldığı için Ünye Belediyesi’nde kalacak” diye konuştu.