Gündem Çanakkale'de beş katlı bina çöktü

Çanakkale'de beş katlı bina çöktü

12.05.2016 - 20:19 | Son Güncellenme:

ÇANAKKALE’nin Lapseki İlçesi’nde 5 katlı bina, bitişiğine yeni yapılacak inşaatın temel kazısı sırasında çöktü. İnşaat işçilerinin durumu fark edip, haber vermesiyle binadakilerin kısa süre önce tahliye edilmesi, faciayı önledi.

Çanakkalede beş katlı bina çöktü

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi Gazi Süleyman Mahallesi Zeren Sokak’ta, bugün saat 16.00 sıralarında çöken 5 katlı binada, dakikalarla faciadan dönüldüğü belirtildi. Binanın bitişiğine yapılan yeni bina için temel çalışmalarını yürüten inşaat işçilerinden 20 yaşındaki Emrah Cengiz’in, yandaki binadan çatırdama sesleri duyunca apartmana dalıp üst katlara çıkarak "Binayı boşaltın" diye bağırdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

O anları anlatan Cengiz, "Üçüncü kattaki bir daireden inen bir aileye yardımcı olup, 5-6 aylık bebeği aldım. Koşarak dışarı çıktık. Binadan çıktıktan birkaç dakika sonra 5 katlı apartman çöktü" dedi.

'CAN KAYBI OLMADIĞI İÇİN SEVİNÇLİYİZ’

Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, "Bizi sevindiren durum, binanın içerisinde vatandaşların olmaması. AFAD ekiplerimiz Çanakkale’den geldi. Binanın üzerinde ve yanlarında arama yapacaklar. Tedbir olarak enkazın altında birileri var mı ona bakacaklar. Öğrendiğimiz kadarıyla bina tamamen tahliye olmuş ve ardından da bina yıkılmış. Can kaybı olmadığı için sevinçliyiz" dedi.

KORKULAN OLMADI

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi’nde çöken beş katlı binanın enkaz, AFAD ekiplerince incelendi. Yedi kişilik AFAD ekibi, akustik dinleme cihazı ve kameralı görüntüleme sistemi yardımıyla enkazda arama yaptı. Korkulan olmadı, enkazda kimsenin bulunmadığı ortaya çıktı. Binada 9 kişinin yaşadığı, olay anında binada sadece yaşlı kadın ile 5- 6 aylık torununun bulunduğu öğrenildi. Olayı haber alıp mahalleye koşan bina sakinleri, yıkılan apartmanı görünce gözyaşı döktü. Olay yeri inceleme ekipleri, çalışma yaptı.

Haberin Devamı

Yıkılan binanın diğer yanındaki apartmanda oturan Zihni Hepşen, o anları şöyle anlattı:

"Çatır-çutur sesler gelmeye başladı. Bağırıp çağırıp insanları uyarmaya çalıştım. Binanın yanında temel atma çalışması yapan işçiler vardı. Yıkılma anında işçiler kaçışmaya başladı."

Yazarlar