Ankara Çanakkale'de Kaybolan Avustralyalı Çocukları Polis Buldu

Çanakkale'de Kaybolan Avustralyalı Çocukları Polis Buldu

07.10.2017 - 13:29 | Son Güncellenme:

Çıktıkları dünya turu kapsamında kente gelen Avustralyalı ailenin 2 çocuğu kayboldu Çocuklar, polis ekiplerince bulunarak ailelerine teslim edildi

Çanakkalede Kaybolan Avustralyalı Çocukları Polis Buldu

ÇANAKKALE (AA) - Avustralya'dan Çanakkale'ye gelen ailenin kaybolan 2 çocuğu, polis ekipleri tarafından bulundu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Avustralya'daki bir üniversitede öğretim üyesi Mattew ile göz doktoru eşi Joanne Hawkins, çocukları 10 yaşındaki Fela ve 8 yaşındaki Issac ile üç aylık dünya turuna çıktı.

Tur kapsamında üç gün önce Çanakkale'ye gelen aile, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nın ardından kent merkezini gezmeye başladı. Tarihi Aynalı Çarşı'yı dolaşıp Çarşı Caddesi'ne geçen ailenin 2 çocuğu kayboldu.

Baba Mattew Hawkins'in bölgede bulunan polis ekiplerine bilgi vermesi üzerine, çalışma başlatıldı. Ekipler, yaklaşık 400 metre uzaktaki Halk Bahçesi'nde buldukları çocukları ailelerine teslim etti.

Baba Mattew Hawkins, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk polislerine teşekkür etti.

Polislerin kendilerine çok yardımcı olduğunu anlatan Hawkins, "Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Haberin Devamı

Anne Joanna Hawkins ise dünya turuna Çanakkale'den başladıklarını belirtti.

Çanakkale'nin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Hawkins, "Buradan çeşitli Avrupa ülkelerine gideceğiz. Kent içinde gezerken kaybolan çocuklarımızı bulan polislere teşekkür ediyoruz. Çok hızlı davranıp bize çok yardımcı oldular." ifadelerini kullandı.