Çanakkale ÇANAKKALE HAVAALANINDA İLK ULUSLARARASI UÇUŞ YAPILDI

ÇANAKKALE HAVAALANINDA İLK ULUSLARARASI UÇUŞ YAPILDI

04.04.2014 - 15:59 | Son Güncellenme:

Çanakkale başta olmak üzere İlçe, belde ve köylerinden kutsal topraklar Mekke ve Medine’ye gitmek isteyen 182 hacı adayı için ilk kez Suudi Arabistan’a direk Türk Hava Yolları tarafından uluslar arası bir uçuş gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE HAVAALANINDA İLK ULUSLARARASI UÇUŞ YAPILDI

Bir turizm firması tarafından organize edilen ve Türk Hava Yolları tarafından desteklenen organizasyonda ilk defa Çanakkale Havaalanı’ndan uluslar arası alanda kalkan uçak ile 182 hacı adayı umreye gitti. Hizmet Turizm Temsilcisi Erdoğan Tuna, “İlk defa şehitler diyarımız Çanakkale’den mukaddes topraklarımıza Hizmet Turizm olarak arkadaşlarımızı kutsal topraklara götüreceğiz. Bu yüzden burada bir uğurlama merasimi düzenledik. Amacımız buradaki ticari bir kurum olarak değerlendirilmemelidir. Bizim bu etkinliğimiz tamamen halkımıza umre usullerini dinimize uygun olarak yapmaktır. İnşallah 13 gece 14 gündüz umre görevini 182 kardeşimiz yerine getirmiş olacaktır. Bu ilk defa Çanakkale’den uçakla yapıldığı için talep fazla oldu. Yılda bir defa bu tür organizasyonları düzenliyoruz. İlk önce Çanakkale’den Medine-i Münevvereye, dönüşte de Mekke-i Mükerreme’den Çanakkale’ye dönüş olacaktır” dedi.

Haberin Devamı


Hacı adayları kutsal topraklara gitmeden önce Çanakkale Havaalanı bahçesinde organizasyonu düzenleyen Hizmet Turizm ve Şekerpınar Öğrenci yurtları tertip komitesi tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, konuşma, dua ve ikramların ardından 182 hacı adayı yakınları tarafından gözyaşları ile Umre’ye uğurlandı. Havaalanı içinde güvenlik noktasında kontrollerinin ardından Türk Hava Yolları uçağına binen 182 hacı adayını CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da uğurladı.

Yazarlar