Gündem Çanakkale’nin incisi Bozcaada

Çanakkale’nin incisi Bozcaada

25.04.2018 - 16:45 | Son Güncellenme:

Çanakkale iline bağlı olan Bozcaada, her özelliğiyle tam bir Ege adası... Tertemiz havası, serinletici denizi, Rum mimarisi ve balık sofralarıyla tek bir hafta sonunda bile insanı yeniliyor. İşte Yunan mitolojisinde Tenedos adıyla anılan eşsiz ada Bozcaada hakkında merak edilenler...

Çanakkale’nin incisi Bozcaada

Tertemiz bir havada, kafanızı biraz olsun kalabalıktan uzak tutmak istiyorsanız Bozcaada tam olarak aradığınız adrestir. Bozcaada’da lüks binalar, gökdelenler, büyük ve çok katlı apartmanlar görmek neredeyse imkânsızdır; tatlı, şirin, müstakil, bahçeli evler mevcuttur. Buraya geldiğiniz zaman geriye dönmekte biraz zorlanabilirsiniz. Ancak soğuk deniz sevmeyenler için yaz aylarında tercih yönünüzü daha farklı rotalara çekebilirsiniz çünkü burası oldukça soğuk bir denize sahiptir.

Haberin Devamı

Bozcaada’nın meşhur yemekleri nelerdir?

  • Bozcaada şarabı, şarap severlerin tercih edebileceği ve afiyetle tüketebileceği bir seçenek. Bozcaada şaraplarının ünü tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Bozcaada’ya geldiğiniz zaman etrafınızda üzüm bağlarını fark edeceksiniz. Adada bu bağlardan elde edilen şaraplar satılıyor.
  • Bozcaada reçelleri, şarap kadar beğenilen ve sıcacık ekmeğin arasına sürdüğünüzde sizi farklı dünyalara götürebilecek kadar lezzetli. Bozcaada reçellerini tattığınız an sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Karpuz, çilek, üzüm, domates ve daha birçok çeşit reçel bulabilir, satın alabilirsiniz.
  • Deniz mahsulleri, adaya gelip de deniz mahsulleri yemeden gitmek olmaz Bozcaada deniz mahsulleri bakımından zengindir. Bozcaada mutfağı genel olarak deniz ürünlerinden oluşmaktadır.

Bozcaada’da gezilecek yerler nerelerdir?

  • Bozcaada Kalesi: Bozcaada Kalesi feribottan iner inmez gözünüze ilk çarpacak ve sizi karşılayacak yerlerin başında geliyor. Ne zaman yapıldığı bilinmemekle beraber kalenin Fenikeliler, Cenevizler ve Venedikliler tarafından kullanıldığı ve bugünkü görünümünü 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet döneminde var olan kalıntılar üzerine inşa edilerek aldığı biliniyor. Bozcaada’ya yolunuz düşerse burası muhakkak gidip görülmelidir.
  • Bozcaada sokakları: Bozcaada’yı bu kadar büyülü ve güzel tutan, yaşanılır kılan aslında sokaklarıdır. Geçmişe baktığımız zaman Rum ve Türkler beraber yaşamışlardır o yüzden ada sokaklarında bazı evler ve mahalleler farklılık göstermektedir. Rum ve Türk mahalleleri ayrı ayrı konumlandırılmıştır. Ada sokakları fotoğraf sevdalıları için vazgeçilemeyen yerler arasındadır.
  • Bozcaada rüzgâr gülleri: Bozcaada’ya gelip eşiniz, sevgiliniz ya da çocuklarınızla beraber adanın güzel bir köşesine oturup gün batımını izlemek buranın keyif verici yanlarından bir tanesidir, ada çevresinde rüzgâr gülleri mevcuttur. Bozcaada’da gün batımını seyretmek isterseniz izleyeceğiniz rota batı burundur.