Gündem Çanakkale yine sallandı

Çanakkale yine sallandı

13.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi pazartesi sabahından bu yana depremlerle sallanırken, dün akşam saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı.

Çanakkale yine sallandı

Merkez üssü Ayvacık olarak saptanan ve saat 16.48’de yerin 8.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, halkın paniğe kapılmasına neden oldu. Bursa, Tekirdağ, İzmir ve Muğla’dan da hissedilen depremde can kaybı ve yaralanma olmazken az hasarlı binalar yıkıldı.

Haberin Devamı

Evlere girmeyin uyarısı

Öte yandan, valilik internet sitesinden yapılan açıklamada, deprem etkinliğinin devam ettiği belirtilerek, “Vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması açısından hasarlı yapıların kullanılmaması, içlerine girilmemesi önem arz etmektedir” uyarısında bulunuldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nin tespitine göre Ayvacık’ta 6 Şubat’tan itibaren üçü 5,3, biri 5,2 olmak üzere çeşitli büyüklüklerde 749 sarsıntı meydana geldi, 4’ün üzerinde 16 deprem kayıtlara geçti.Depremle ilgili konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Altunel, “O bölgede 7 büyüklüğündeki bir deprem olma olasılığı yok gibi. Bu tür depremler de geçer. Böyle birkaç ay sürdüğü olmuştur. Görülen hasar, üst yapıyla ilgili bir durum” dedi.