Samsun Canik'te "Meşe Orman Park" Projesi

Canik'te "Meşe Orman Park" Projesi

10.12.2017 - 16:58 | Son Güncellenme:

.

Canikte Meşe Orman Park Projesi

SAMSUN (AA) - Canik Belediyesi tarafından yapılan "Meşe Orman Park" projesinde çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile Toptepe'de yapımı devam eden Meşe Orman Park projesini inceledi.

Genç, burada yaptığı açıklamada, Samsunluları şehir yaşamından çıkarak doğal bir ortama kavuşturacağını belirterek, ormanlık alanın şehrin ortasında olmasına rağmen, bugüne kadar halkın rahat kullanabildiği bir alan olmadığını, ancak yaptıkları çalışmayla halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

Samsun'un Kent Park'ı konumunda olacak projeden herkesin yararlanacağını belirten Genç, şunları söyledi:

"Şehir hayatında doğa ile pek buluşma imkanı bulamayan insanlarımız Meşe Orman Park sayesinde şehir gürültüsünden uzak, doğa ile iç içe bir ortama kavuşacak. Bugüne kadar orman içinde yürüyüş yapamayan insanlarımız çayını, kahvesini içebileceği, aynı zamanda çocukların eğlenebileceği bir mekana kavuşacak. İnşallah bu projemizi çok kısa bir zamanda tamamlayarak Samsun halkının hizmetine sunacağız."

Haberin Devamı

Canik Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığından 49 yıllığına tahsis ettiği 92 dönüm alan üzerine uygulanan proje içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, lokanta, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak.