Çankırı ÇANKIRI’DA GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

ÇANKIRI’DA GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

06.03.2015 - 17:27 | Son Güncellenme:

.

ÇANKIRI’DA GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Çankırı’da 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Tatbikatta senaryo gereği deprem sonrasında çıkan yangına müdahale, enkaz altında kalanları kurtarma, araç içinde sıkışanlarla birlikte binada mahsur kalanlar kurtarıldı.
Çankırı İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tatbikata, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı.
Tatbikatta senaryo gereği deprem meydana geldi. Deprem sonrası okulda başlayan yangına ekipler müdahale etti. Yangında binada mahsur kalan öğrenciler ve okul görevlileri merdivenli araç ve hava yatağı ile kurtarıldı. Ekipler daha sonra oluşan enkazda kalan yaralıları ve mahsur kalanları kurtardı.
Tatbikatın son bölümünde ise binada mahsur öğrenciler tahliye edildi. Yaralılar Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken, yaşanacak olası hırsızlık benzeri olaylara karşı Emniyet Müdürlüğü ekipleri okulda güvenlik önlemi aldı.
Yaklaşık bir saat süren tatbikatı öğrenciler ilgiyle izledi.
Okul Müdürü Fatih Darçın, olası bir yangın ve depremde öğrencilerin nasıl hareket etmesi gerektiğinin uygulamalı olarak anlatıldığını ve tatbikatın başarı ile sonuçlandığını kaydetti.

Yazarlar