Gündem Cannes’da bir Marmara Meslek Liseli

Cannes’da bir Marmara Meslek Liseli

22.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Özel Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2015 mezunu Özlem Altıngöz, 6. kısa filmi “Birth” ile 71. Cannes Film Festivali’ndeydi.

Cannes’da bir Marmara Meslek Liseli

Los Angeles merkezli bir film yapımcısı olan Özlem Altıngöz’ün “Birth” adlı kısa filmi, bu yıl 71.’si düzenlenen Cannes Film Festivali/Kısa Film Köşesi’nde gösterildi. Altıngöz’ün ödüllü kısa filmi daha önce de ABD ve Avrupa’da katıldığı pek çok festivalde “En İyi Yönetmen”, “En İyi Yapımcı”, “En İyi Korku Filmi”, “En İyi Senaryo” dallarında ödüller kazandı. Bu yıl ilk kez Cannes’da bulunan Altıngöz’ün filmi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Yapımcılığını ve yönetmenliğini kendisi üstlenen, senaryosunu ise “Rosemarys Baby” filminden esinlenerek Erika Hurt ile birlikte yazan Altıngöz, filmin çekimlerini ünlü yönetmen James Wan’ın “Insidious” adlı filminde kullandığı evde gerçekleştirdi. Başrolünde İspanyol oyuncu Isabel Serrano’nun bulunduğu filmde; Dustin Ardine, David Otto Simanek, Keith Wheeler ve Babe Mcguire gibi başarılı oyuncular rol aldı. Radyo TV Programcılığı dalında eğitim veren Özel Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra eğitimini Los Angeles-New York Film Akademisi’nde tamamlayan Altıngöz, daha önce de çektiği kısa filmlerle pek çok ödülün sahibi olmuştu.

Yazarlar