Gündem Çantadaki ‘ceset’ Esad kavgası çıktı

Çantadaki ‘ceset’ Esad kavgası çıktı

07.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Boğazı kesilerek öldürülen kadının Suriyeli Musaybe Al Mousa olduğu tespit edildi. Al Mousa’nın Suriye'ye gitmek istemesi nedeniyle erkek kardeşi R. Al Mousa tarafından öldürüldüğü belirlendi

Çantadaki ‘ceset’ Esad kavgası çıktı

İstanbul Beyoğlu’nda bir çanta içerisinde bulunan kadın cesedinin sırrı çözüldü. Boğazı kesilerek öldürülen kadının 24 yaşında Suriyeli Musaybe Al Mousa olduğu tespit edildi. Al Mousa’nın Suriye’de kalan eşi ve çocuklarının yanına gitmek istememesi nedeniyle 17 yaşındaki erkek kardeşi R. Al Mousa tarafından öldürüldüğü belirlendi. Zanlı “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Baba Al Mousa ise aranıyor.
Kamera görüntülerinden yola çıkan polis ekipleri gece 02.20 sıralarında iki kişinin çantayı taşıdıklarını tespit etti. Polis cinayetin aynı bölgede işlenmiş olacağını değerlendirerek sokak sokak genç kadının kaldığı yeri tespit etmeye çalıştı. Çantadaki kadının yüz fotoğrafını mahallede oturanlara gösteren polis, bir kişinin kadını tanıması üzerine harekete geçti.
Kadının tanıyan kişinin verdiği adrese giden polis, içerideki kişilere de fotoğrafı gösterdi ancak bu kişiler kadını tanımadıklarını söyledi. Polis, görüntülerde yer alan bir kişinin evdeki R. Al Mousa’ya benzemesi üzerine evde inceleme yaptı. Kan izini belirleyen luminal inceleme sonucu, cinayetin evin salonunda işlendiği tespit edildi. R. Al Mousa gözaltına alındı.
Yaşı küçük olduğu için Üsküdar’daki Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen R. Al Mousa’nın ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. R. Al Mousa, savcılık ifadesinde, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu taraftarı olduklarını söyleyerek, sadece ablasının Esad taraftarı olduğunu bu nedenle sık sık bu konularda tartıştıklarını anlattı.

‘Ya giderim, ya ölürüm’
Mousa, olay gecesini şöyle anlattı:
“Ablam kocasının Özgür Suriye Ordusu taraftarı diye şikayet etmişti. Eniştem Esad yönetimi tarafından hapse atıldı. Ablamın iki çocuğu hale Suriye’de. Olay gecesi tartışmıştık. Ablam eşyasını topladı, ‘Çocuk da istemiyorum, koca da istemiyorum. Ben Suriye’ye gideceğim’ dedi. Babam da ablama ‘Gidersen başımızı öne eğmiş olursun, sakın gitme’ dedi. Ablam, babam ‘Ya giderim ya ölürüm’ dedi. Tartışma alevlenince babam bana ‘Ablanı öldür’ dedi. Ablamı babamın isteği üzerine boğmaya çalıştım. Ölmeyince mutfaktan ekmek bıçağını aldım, boğazına bir defa soktum. Gece saat 01.30’da salonda iken öldürdüm. Orada öldü.”

Haberin Devamı

Çantadaki ‘ceset’ Esad kavgası çıktı

24 yaşında Suriyeli Musaybe Al Mousa’nın cesedi bir çantada bulunmuştu.

‘Cesedi babamla sokağa bıraktık’
Olayın ardından ablasını babasıyla bir çantaya sıkıştırdıklarını anlatan Al Mousa, “Babamla birlikte çantayı aldık, ablamın cesedinin olduğu çantayı sokağa bıraktık. Sonra babamla eve döndük. Babam Suriye’ye gitti. CD görüntülerinde yer alanlardan biri benim diğeri de babamdır” dedi. Olaydan dolayı pişman olduğunu söyleyen R. Al Mousa, “Çok üzgünüm. Ablamı öldürdüğüm bıçağı olaydan sonra yıkayarak mutfağa bıraktım. Eve döndüğümüzde evdeki kan lekelerini temizledik. Benim için bu olay bir hayal gibidir. Keşke olmasaydı. Çok pişmanım” dedi. Al Mousa, babasının cinayetten sonra Suriye’ye gittiğini söyledi. Polis şimdi baba Muhammed Adnan Al Mousa’yı arıyor.