Teknoloji Casuslar Yüzünden Android’inizi Değiştirebilirsiniz!

Casuslar Yüzünden Android’inizi Değiştirebilirsiniz!

10.11.2015 - 14:54 | Son Güncellenme:

Daha önce fotoğrafları ve videoları ele geçiren ve telefonunuz aslında kapanmasa bile kapanmış gibi davranarak telefonunuzda bilgi taramaya ve göndermeye devam eden bir malware bulunmuştu. Fakat Çarşamba günü güvenlik firması...

Casuslar Yüzünden Android’inizi Değiştirebilirsiniz

Daha önce fotoğrafları ve videoları ele geçiren ve telefonunuz aslında kapanmasa bile kapanmış gibi davranarak telefonunuzda bilgi taramaya ve göndermeye devam eden bir malware bulunmuştu. Fakat Çarşamba günü güvenlik firması Lookout tarafından detayları açıklanan yeni bir malware bugüne kadar gördüğümüz en tehlikelerinden bir tanesi. Bazı durumlarda kaldırması çok zor olan malware yüzünden yeni bir telefon almak zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lookout araştırmacılarının 20.000 örnek arasından bulduğu Shedun,Shaunet ve Shifty Bug adı verilen 3 malware birbirine oldukça benzer kod yapısına sahip ve kurbanın telefonuna birbirine benzer etkiler veriyor. Üçüncü parti bir uygulama olarak yüklenen malware bir kere sisteme girdiğinde kendisini sistem seviyesinde servislere yüklüyor.

Hatta Facebook, Candy Crush, Twitter, Snapchat, WhatsApp gibi oldukça popüler uygulamalara yerleşebilir. Lookout araştırmacılarının yaptığı açıklamaya göre bu malwarein bulaşması sonucunda yeni bir telefon almak zorunda kalabilirsiniz. Malware genellikle Google uygulamalarının sıklıkla kullanıldığı Amerika, Almanya, İran, Rusya, Hindistan, Jamaika, Sudan, Brezilya, Meksika ve Endonezya gibi ülkelerde oldukça etkili.

Yazarlar