Van ÇATAKLI POLİSLER TÜRKÇE KÜRTÇE MEVLİT OKUTTU

ÇATAKLI POLİSLER TÜRKÇE KÜRTÇE MEVLİT OKUTTU

11.04.2014 - 09:30 | Son Güncellenme:

Van’ın Çatak ilçesinde, “10 Nisan Polis Haftası” nedeni ile şehitler için Kürtçe ve Türkçe mevlit okutuldu.

ÇATAKLI POLİSLER TÜRKÇE KÜRTÇE MEVLİT OKUTTU

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çatak merkez caminde şehitler için Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu. Mevlide yöre halkı yoğun katılım gösterirken ilçedeki huzur ve barışın devamı için dualar edildi. Mevlit programında Çatak İmam Hatip Ortaokul öğrencileri ilahilerle eşlik ederken vatandaşlara lokum ve şeker ikram edildi.

Haberin Devamı


Polislerin bölge halkının her zaman yanında olduklarını belirten İlçe Müftüsü Sezai Görentaş: “Aynı dinin, aynı gönlün insanlarıyız. Mevlidimiz Türkçe Kürtçe ve Arapça olarak okuduk. İlçemizdeki huzur ve barıştan herkes çok mutlu böyle devam etmesini istiyoruz. Artık ilçemiz güzelliklerle anılan polisiyle askeriyle bir bütün olarak yer alıyor. Başta ilçe emniyet amirimize ve polis arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Polis teşkilatının vatandaşların sürekli yanında olduğunu belirten Merkez Cami İmamı Şefik Biter ise, “Barış sürecine her zamankinden çok ihtiyacımız var. Bu yıl geçen yıldan daha güzel çünkü süreç bizi birbirimize daha çok yaklaştırıyor. Kardeşliğimizin dostluğumuz her geçen gün artacaktır. Bu gün camimizde gördüğümüz farklı fikirlerin birleşmesi ülkemiz için ilçemiz için çok önemli. 2 yıldır polis halk ilişkileri gittikçe güçleniyor. Zor şartlar içinde çalışan polis teşkilatımızın bayramını kutluyoruz” dedi.

Haberin Devamı


Çatak esnafı ilçedeki huzurdan yana olduklarını belirtirken Ahmet Eyal isimli esnaf ise, polislerden çok memnun olduklarını ilçede yaşanan barış süreciyle herkesin rahat bir nefes aldığını, artık kan ve göz yaşı istemediklerini belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi.