Mardin Cazibe Merkezi Bilgilendirme Programına Büyük İlgi

Cazibe Merkezi Bilgilendirme Programına Büyük İlgi

19.12.2016 - 16:58 | Son Güncellenme:

.

Cazibe Merkezi Bilgilendirme Programına Büyük İlgi

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı’nın Mardin’de ki tanıtım programına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Mardin Vali Vekili Bahattin Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardinli Sanayici ve yatırımcılar katıldı. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Son zamanlarda rastladığı bu cazibe merkezlerinin konusu dünyada en basit tabirle 20 ülkenin bütçesinden fazla olan 63 milyar dolarlık bir yatırım. Neyi ön görüyor istihdam ve üretim yani ikisi de olmazsa istihdam üzerine üretim. Büyük yatırımları buraya çekebilme anlamında kıymetli bir çalışma. Bizler onlarca teşvik paketini inceledik, hükümetin geçmiş dönemlerdeki asgari programları ama gerçekten bu yüzyılın projesi. Bence bu proje çünkü hem gençleri önemseyen hem de yatırımcıları bu bölgeye çeken burada özellikle cazibe merkezinin ortasında siz yatırımcılara inanılmaz imkanlar sağlamış” dedi.
Yatırımcılardan Sağlıklı Toplum Derneği Başkanı Serpil Keskin ise “Proje kapsamında sağlık, turizm bizim için önemli. Bu bölgelere ekolojik turizm açısından, sağlığın entegre edilmesi açısından gerçekten büyük katkı sağlayacak. Çünkü kirlenmemiş bir doğal yapısı var. İnsan psikolojisi ve insan durumları da diğer bölgelere göre daha net ve çalışmaya istekli. Yani burada bir şey yapmaya çalıştığınız zaman destek görme olasılığı çok yüksek. Bu yüzden de batının da doğuya kayması da biz de örnek olalım istedik ve bu toplantıya geldik. Eminim ki iyi değerlendirilir ve projeler doğru ve fizibilite alt yapısı sağlam hazırlanır ve uluslararası entegreye girerse ben bir iletmeci olarak, bir dernek başkanı olarak böyle büyük bir projeye adım atmış ve pilot ili Mardin seçmiş birisi olarak çok şeyler kazandıracağına eminim” diye konuştu.

Yazarlar