Ekonomi Çelikte ABD vergisi için mütekabiliyet...

Çelikte ABD vergisi için mütekabiliyet...

22.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin çelik ve alüminyum ithalatına vergi ve kota koyması konusunda sert çıkış yaparak, “mütekabiliyet uygularız” dedi.

Çelikte ABD vergisi için mütekabiliyet...

TBMM’deki sohbetinde ABD’nin sadece Türkiye değil, başta Çin ve Hindistan olmak üzere tüm dünyaya yönelik bir süreç başlatıttığını belirten Zeybekci, “Bütün dünyaya savaş ilan eder gibi böyle bir uygulamaya gideceğini düşünmüyorum. ABD’nin başlattığı dünyada aşırı korumacılık, içe dönüklükle ilgili, ‘Great America’, ‘Use America’ bilmem ne Amerika’ gibi söylemleriyle başlattığı yeni trendle ilgili bir şey bu. Bunun sonuçlarının ben aşırı olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. ABD’nin daha önce de Borusan’a yönelik zorlama kararlarla anti damping uyguladığını anımsatan Zeybekci, Türkiye’nin hem Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTÖ) de hem de uluslararası arenada hakkını aramaya devam ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Gelişmeler pozitif

Küresel piyasalardaki hareketlenme konusunda ise Zeybekci, “Genel itibarıyla gerek büyümede üretimde gerek tüketimde gerek ihracatta pozitif bir gelişme var. AB’de çok iyi bir toparlanma olacak. AB’deki büyüme trendi veya büyüme beklentileri ya da tüketimdeki artıştan da biz pozitif olarak etkileneceğiz. Dünyada ben beklentileri pozitif olarak görüyorum” dedi.

Yazarlar