Gündem Cemaatin gözünde ‘imalat hatası’ydım

Cemaatin gözünde ‘imalat hatası’ydım

30.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün yargıdaki yapılanmasına ilişkin davada sanıklardan eski Yargıtay üyesi Ahmet Kiriş savunma yaptı. Öğrencilik yıllarında zorunluluktan cemaat evinde kaldığını belirten Kiriş, daha sonra irtibatını kopardığını ileri sürdü...

Cemaatin gözünde ‘imalat hatası’ydım

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin silahlı terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak suçlarından yargılandığı davada eski Yargıtay 7. Ceza Dairesi üyesi sanık Ahmet Kiriş savunma yaptı.
Kiriş, 1984’te, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandıktan sonra zorunluluktan yeniden cemaat evine yerleştiğini belirterek, “1,5 yıla yakın cemaat evinde kaldım. 31 yıl geçti, bir daha irtibatım olmadı. İmamlık sınavına girmiştim, İzmir’in bir köyünde, hakim olana kadar 5 yıl imamlık yaptım. Örgüt toplantılarında yer almadım. Cemaate yakın herkes önemli görevlere geldi, ben sadece sulh ceza hakimi oldum. Kimseye minnet etmedim, ipimi teslim etmedim. Yargıtay üyesi seçilirken de kim ne pazarlık etti bilmiyorum. Haberim bile olmadan üye seçildim” savunmasını yaptı.
ByLock’u inkâr etti
Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile eski HSYK üyesi Kerim Tosun’un aleyhinde verdiği ifadeleri ve ByLock kullandığı tespitini kabul etmeyen Kiriş, “Cemaat bana ‘imalat hatası’ güzüyle bakıyordu” dedi. Mahkeme Başkanı Burhan Karaloğlu, sanığın 4 Kasım 2014 ile 20 Şubat 2015 tarihleri arasında 183 kez ByLock’a giriş yaptığına ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan gelen yazıyı okudu. Kiriş ise telefonuna ByLock programını yükleyip kullandığı iddiasını reddetti. Kiriş ayrıca Bank Asya hissesi aldığını kabul etti ancak bunu talimat üzerine yapmadığını savundu.
Doğan’a tahliye
Öte yandan dün hakim karşısına çıkan eski Yargıtay üyesi sanık Ahmet Turan Doğan ise savunmasında örgüt toplantılarına katıldığı, Gülen’in talimatı doğrultusunda 2011’de Yargıtay’a seçildiği suçlamalarını reddetti. Mahkeme heyeti Doğan’ın yurtdışına çıkış yasağı konularak, haftada bir gün imza şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.