Gündem Cemaatten çifte suç duyurusu

Cemaatten çifte suç duyurusu

10.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, cemaatin silahlı bir yapılanma olup olmadığının araştırılması için talimat veren Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cemaatten çifte suç duyurusu


Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan imzasıyla, 30 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen talimatta, Gülen cemaati hakkında ayrıntılı bir araştırma yapılmasının yanı sıra; cemaatinin silahlı bir yapılanma olup olmadığının araştırılması da istenmişti. Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde Turgut Aslan şüpheli olarak yer aldı. Dilekçede yasalara aykırı talimat uygulayan kamu görevlileri ve yalan tanıklık yapan ve azmettiren kişilerin cezalandırılması istendi.
Albayrak suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada Gülen cemaatine yönelik soruşturmayı sürdüren savcı Serdar Coşkun’un hakkında da disiplin ve adli soruşturma yapılması talebiyle HSYK’ya başvuruda bulunulduğunu da açıkladı.