Gündem Cenazelere çatışma engeli

Cenazelere çatışma engeli

13.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dört cenazenin alınabilmesi Dabanoğlu Mahallesi Çiftehan Sokak için dün iki saatliğine yasağın kaldırılmasının ardından aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, barodan avukatların bulunduğu heyet Gazi Caddesi üzerine geldi.

Cenazelere çatışma engeli

Çiftehan Sokak içerisinde bulundukları belirtilen dört cenazeyi almak için içeri girmek isteyen heyet polis barikatından geçirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait üç cenaze aracı da cenazeleri alması için hazır bekletildi. Bu sırada yasağın bulunduğu mahallerde silah ve patlama sesleri gelirken Yiğitalp ile yanındaki heyet Ulucami önünde bir süre bekletildi. Heyetin beklediği sırada bölgede yoğun çatışmalar devam ederken, PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte bir uzman çavuş ayağından yaralandı. Yaralı uzman çavuş ambulansla Asker Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

Haberin Devamı


Heyet geri döndü

Bekleyişlerini sürdüren heyet çatışmaların yoğun olması ve can güvenliklerinin tehlikeye girmesi riskine karşı cenazeleri almaya gidemedi. Geri dönen heyet adına konuşan Yiğitalp, “Dört cenaze Suriçi’nde bekliyor. Valilikle yaptığımız görüşmelerde 2.5 saatliğine ablukanın kaldırılacağı ve cenazelerimizi alacağımız söylendi. Yoğun bir patlama ve çatışmaların devam etmesinden dolayı cenazelerimizi alamadık” dedi. Bu arada heyetin yanına gelen bir kadın engelli oğlunun Sur’da kaldığını belirterek, oğlunun da alınıp kendisine verilmesini istedi. Heyet ise polisin izin vermediğini ve bölgeye kendilerinin de gidemediğini söyledi.

Nusaybin’de saldırı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde Umut Caddesi’ndeki Kılıç Sokak’ın köşesine bırakıldığı belirtilen el yapımı patlayıcı dün saat 06.10 sırasında polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada can kaybı olmadı. Kızıltepe, Özel Harekat timleri ve terörle mücadele ekipleri, Turgut Özal Mahallesi’ndeki örgütün hücre evine baskın düzenledi. Çıkan çatışmada evdeki 2 PKK’lı öldürüldü.