Ege Cengiz’in transferinden Altınordu’nun kasasına 16 milyon TL girecek

Cengiz’in transferinden Altınordu’nun kasasına 16 milyon TL girecek

13.07.2017 - 03:45 | Son Güncellenme:

Kırmızı lacivertliler, önceki sezon 750 bin euro bonservis bedeli ve bir sonraki transferinden yüzde 30 pay alma şartıyla Medipol Başakşehir’e sattığı Cengiz Ünder’le ilgili gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ediyor.

Cengiz’in transferinden Altınordu’nun kasasına 16 milyon TL girecek

Roma yolcusu

Haberin Devamı

20 yaşındaki Cengiz için geçen hafta İstanbul’a gelen İngiliz devi Manchester City’nin 8 milyon euro’luk teklifini geri çeviren Başakşehir yönetiminin, ünlü İtalyan kulübü Roma ile 13 milyon Euro karşılığında el sıkıştığı öne sürülüyor. Altınordu’nun kasasına bu transferden 3.9 milyon euro’nun, yani yaklaşık 16 milyon liranın girecek olması, heyecan yarattı. İtalyan medyası, milli futbolcunun cuma günü Roma’ya gidip 5 yıllık sözleşme imzalayacağını yazdı. Anlaşma gereği Cengiz’in yıllık 1.5 milyon euro ücret alacağı öne sürüldü. Görüşmeleri doğrulayan genç oyuncunun menajeri Ömer Uzun, “Roma’nın Cengiz Ünder’e ilgisinin olduğu doğru, ancak şu ana kadar resmi olarak bitmiş bir şey yok” diye konuştu. Bucaspor Futbol Akademisi’nde yetişip Altınordu’da profesyonel olan Cengiz, kırmızı lacivertli ekipte 2500 lira, Başakşehir’de ise 15 bin lira maaşla oynadı.

Haberin Devamı

Pınar KSK’de bütçe telaşı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Pınar Karşıyaka’nın Şube Başkanı Serdar Işıldar, takımın isim sponsoru Yaşar Holding’le geçen hafta yapılan toplantıda 6 milyon TL olarak belirlenen yeni sezon bütçesini 2 kat artırmasını talep ettiklerini belirtti, “Transfer yasağımız var. Bu bütçelerle ligde takım kuramayız” dedi. FIBA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Makedonya’dan Karpos Sokoli, Estonya’dan BC Kalev Cramo, Macaristan’dan Alba Fehervar üçlüsünden biriyle rakip olacak olan Pınar KSK, asıl grup aşamasında terleyecek.