Muğla Çerkezköy'de Yapılması Planlanan Termik Santral

Çerkezköy'de Yapılması Planlanan Termik Santral

28.09.2017 - 16:07 | Son Güncellenme:

.

Çerkezköyde Yapılması Planlanan Termik Santral

MUĞLA (AA) - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile beraberindeki heyet, Yatağan Termik Santralinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine yapılması planlanan termik enerji santrali nedeniyle, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye başkan yardımcıları, belediye avukatı, 9 mahalle muhtarı ve gazeteciler, 1982 yılından beri faaliyette olan Yatağan Termik Santralinin etkilerini öğrenmek için Yatağan ilçesini ziyaret etti.

Termik santralin çevresindeki yerleşim yerlerini gezerek vatandaşlarla görüşen heyet, daha sonra santrali uzaktan inceledi.

İncelemelerin ardından AA muhabirine açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, termik enerjili santral denilince akıllarına Yatağan Termik Santrali geldiğinden dolayı Yatağan'a geldiklerini söyledi.

Çerkezköy'de yapılması planlanan termik santral ile ilgili kendilerinin teknik açıdan bilgilendirildiğini fakat insani ve çevresel olarak santralin etkilerini faal bir santralin bulunduğu yere gitmeden öğrenemeyeceklerini ifade eden Akay, "Yatağan'ın konumu ve durumu itibariyle termik santral Yatağan'a bir istihdam olanağı sağladı. Burada yaşayan insanların termik santralle beraber nüfusunun arttığını öğrendik. Bunlar olumlu taraflar." dedi.

Haberin Devamı

Akay, termik enerji santrallerinin olumlu taraflarının yanı sıra ciddi anlamda olumsuz yönlerinin de olduğunu, kömürün çıkarılması sırasında çıkan tozdan evlerin kirlendiğini, kömür külünün taşınması ve depolanmasında da sıkıntılar bulunduğunu dile getirdi.

Çerkezköy'e yapılması planlanan santral için hukuki mücadele başlattıklarını da kaydeden Akay, şöyle konuştu:

"Derdimiz bir enerjiye körü körüne karşı çıkmak değil ancak büyüyen bir nüfusa sahip Çerkezköy. Trakya'nın, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin en çok nüfusu artan, en çok göç alan belki de bir ya da ikinci ilçesi. Bu anlamda burada yaşayan vatandaşlarını neler bekliyor? Bunları Yatağan'a gelelim muhtarlarımız ile beraber görelim istedik. Burada bulunmamızın sebebi bu."