Gündem Cerrahpaşa’da ‘film’ krizi!

Cerrahpaşa’da ‘film’ krizi!

07.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki finansal sıkıntılar pek çok hastayı mağdur ediyor. Hastalar yaklaşık 100 gündür akciğer filmi çektiremiyor, kan tahlili için uzun bir süre bekletiliyor...

Cerrahpaşa’da ‘film’ krizi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin içinde bulunduğu finansal sıkıntı hastaları zor durumda bırakıyor. Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde tedavi olmaya giden hastalar röntgen cihazının 3 aydır bozuk olması nedeniyle akciğer filmi çektiremiyor. Hastaların sevk edildiği radyoloji polikliniğinde ise uzun kuyruklar var. Hastalar ve yakınları kan tahlili için bile günlerce beklediklerini belirtirken, Göğüs Hastalıkları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, hastanenin akciğer filmi bile çekemeyecek duruma geldiğini söylüyor.
Tıp fakültesindeki duruma, Göğüs Hastalıkları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu sosyal medyadaki mesajıyla dikkat çekti. Twitter’daki hesabından, “Şu an koskoca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde hastalara akciğer filmi çektiremiyorum. Kan gazına bakacak eleman yok. Sağlıkta çağ atlamak bu mu?” serzenişinde bulunan Tutluoğlu, “Fakültenin borçlarından dolayı oluşan sıkıntılar var. Göğüs Hastalıkları Polikliniği’nde röntgen cihazı aylardır bozuk olduğu için akciğer filmi çekemiyoruz. Hastaları Radyoloji Polikliniğine göndermek zorunda kalıyoruz. Orada da oluşan uzun kuyruklar ve randevu yoğunluğundan dolayı Radyoloji bölümü hastaları özel hastanelere yönlendirmek zorunda kalıyor. Gelinen nokta bir günlük değil, bir sürecin sonucu” dedi.

‘3 bina ötede bakıyoruz’
Prof. Dr. Tutluoğlu, Radyoloji Polikliniği’nde çekilen filmlerin teknik imkansızlıklardan dolayı karta basılmadığı ve bu nedenle ekrandan hastanın filmini görmek için 3 bina ilerideki Radyoloji Polikliniği’ne gitmek zorunda kaldıklarını anlattı.
Yaşanan sıkıntının sağlık sisteminden kaynaklandığını savunan Tutluoğlu, “Mesela SGK hasta başına 50 TL veriyor, fakat bunun karşısında biz belki 1000 TL’lik bir tetkit yapıyoruz. Kalan ücreti hastane karşılamak zorunda. Zarar etmek kaçınılmaz. Burası bir üniversite, bir araştırma hastanesi. Bizim iyi cihazlarla çalışmamız gerekiyor ki iyi bir eğitim ortaya çıksın. Türkiye’nin en çalışkan öğrencilerini ancak iyi bir ekipmanla yetiştirebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

‘Günlerdir perişan halde bekliyoruz’

Tutluoğlu’nun dile getirdiği sorunun hastaları nasıl etkilediğini görmek için dün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gittik. Göğüs Hastalıkları Polikliniği’nde muayene olmak için randevu almak istedik ancak danışma görevlisi röntgen cihazının bozuk olması nedeniyle randevu verilmediğini söyledi. Hastanedeki durumu hastalara sorduğumuzda da türlü şikâyetlerle karşı karşıya kaldık. Göğüs Hastalıkları bölümünde tedavi gördüğünü belirten Murat Karayurt, “Günlerdir perişan halde bekliyoruz.” derken, tahlil ve film çektirme sorunu yaşadığını belirten hastalardan Şükrü Şahin de, “3 gündür tahlil sonuçlarımı alamıyorum” diye yakındı. Bebeğine kan tahili yaptırabilmek için günlerdir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde koşuşturduğunu ifade eden Hasan Gazi isimli hasta yakını da şunları söyledi: “10 kişiye kan tahlili yapıyorlar ancak küçücük bir bebek için bizi günlerce bekletiyorlar. Nedir bu yaşadığımız?”

Haberin Devamı

Özel ‘paralı randevu’yu sormuştu

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruyu yöneltmişti:
l Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne tomografi çektirmek için giden bir hastaya yoğunluktan dolayı ağustos ayına randevu verildiği, hastanın durumunun ağır olduğunu söylemesi üzerine kendisine 60 TL karşılığında ‘mesai saatleri dışında’ tomografisinin iki gün sonra çekilebileceği bilgisi verildiği yönündeki iddialar doğru mudur?
MERİÇ TAFOLAR Ankara

Yazarlar