Adana Çetin: “Kadınlar Toplumsal Barışı Sağlayacak”

Çetin: “Kadınlar Toplumsal Barışı Sağlayacak”

07.03.2017 - 12:37 | Son Güncellenme:

.

Çetin: “Kadınlar Toplumsal Barışı Sağlayacak”

Çukurova Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları’ndaki kadın yöneticilere ev sahipliği yaptı.
Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile görüşen kadın yöneticiler, yaklaşan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Kadın yöneticiler, “Eve kapatılıyoruz, üretimden uzaklaştırılıyoruz. Kız çocuklarımız çocuk gelinler olmaya, evde esnek çalışmalarının esiri edilmeye, ekonomik güçsüzlüğe ve hak arayamayan bireyler olmaya zorlanıyor. Eşitlik, adalet ve yaşam hakkı istiyoruz” dedi.
Kadınlarla dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yapan ve STK’lı kadın yöneticileri özverili çalışmalarından dolayı kutlayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük destekçisi ve güvencesinin kadınlar olduğunu aktardı.
“Bugün toplumsal barışı yine kadınlarımız sağlayacaktır” diyen Başkan Çetin, şöyle devam etti:
“Türkiye çağdaş uygarlık yarışına geç katılmış olmasına rağmen, Atatürk, büyük öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlamış, Türk aydınlanmasında, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesini tüm ulusun yüceltilmesiyle eşdeğer tutmuştur. Türk kadını, devrimlerle dönemin koşullarına göre birçok gelişmiş ülkede bile görülmeyen demokratik haklar elde etmiştir.”
Cumhuriyet’in odak noktasında yer alan, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olan kadınların günümüzde şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz ifade eden Çetin, “Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve her alanda daha çok temsil edildiği bir düzende, hep beraber daha güçlü ve daha çağdaş Türkiye’yi yaratabileceğimize olan inancımızı koruyoruz” dedi.
Çukurova Belediyesi’nde buluşan 40 kadın sivil toplum örgütü, Çukurova Belediyesi’nin bugün Kenan Evren Semt Pazarı’nda düzenleneceği etkinlikte buluşacaklarının mesajını vererek, Adanalı kadınları, etkinliğe davet etti. Saat 10.30’da Kenan Evren Semt Pazarı’nda başlayacak etkinlikler, gün boyu devam edecek.